mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
default browser instead of IE #952 10/12/02 07:40 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 8
K
knocte Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
K
Joined: Dec 2002
Posts: 8
Hello.
When I double-clic an URL, mIRC launches IE. How can I tell mIRC to launch the default browser configured in my OS? For example, Mozilla.

Thanks in advance.

Re: default browser instead of IE #953 10/12/02 07:41 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 164
M
Merlin Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
M
Joined: Dec 2002
Posts: 164


DALnet: #HelpDesk, #mIRC, #MISHScript - Undernet: #mIRC, #mIRC-Scripts
Re: default browser instead of IE #954 10/12/02 08:23 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 8
K
knocte Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
K
Joined: Dec 2002
Posts: 8
I have seen the post, but I can only see some instructions to launch an SPECIFIC BROWSER, and not the DEFAULT one.

In that post, I can read the sentence "When you click on a hotlink in mIRC, the browser which is set as windows default will open the link", but that's not true because I have PC's with Mozilla and Phoenix installed as default browser and mIRC ALWAYS LAUNCHES IE. What am I doing wrong?

Last edited by knocte; 10/12/02 08:26 PM.
Re: default browser instead of IE #955 10/12/02 08:40 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,127
P
ParaBrat Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
P
Joined: Dec 2002
Posts: 3,127
You arent doing anything wrong, its a bug (check in the bug reports forum). You can use whats in the post Merlin suggested and fill in the browser you want used. There have been a couple different workarounds suggested to use until the next version is released.

mIRC is supposed to get your default browser from windows, but recently that isnt working quite right frown


ParaBrat @#mIRCAide DALnet
Re: default browser instead of IE #956 10/12/02 09:16 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 8
K
knocte Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
K
Joined: Dec 2002
Posts: 8
Do you know if it is planned to be fixed in the next version?

Re: default browser instead of IE #957 10/12/02 09:31 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,127
P
ParaBrat Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
P
Joined: Dec 2002
Posts: 3,127
I also addressed this same question in the bug forum..but again here: Khaled does not in usually say in advance what bugs or items he fixes/changes, we have to wait until the next version release to find out. I would however guess this is one that will be addressed for the next version.


ParaBrat @#mIRCAide DALnet
Re: default browser instead of IE #958 10/12/02 09:35 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 8
K
knocte Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
K
Joined: Dec 2002
Posts: 8
Ok, thanks! I hope that too.

Re: default browser instead of IE #959 11/12/02 06:53 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 7
S
Sickness Offline
Nutrimatic drinks dispenser
Offline
Nutrimatic drinks dispenser
S
Joined: Dec 2002
Posts: 7
I had the same problem. So i made this:

Code:
 
on ^*:hotlink:*//*.*:*: { }
on *:hotlink:*//*.*:*: { run "C:\Program Files\mozilla.org\Mozilla\mozilla.exe" -remote openURL $1 }
on ^*:hotlink:*www.*:*: { }
on *:hotlink:*www.*:*: { run "C:\Program Files\mozilla.org\Mozilla\mozilla.exe" -remote openURL $1 }   


Benjamin Jensen, Sickness at Undernet.
Re: default browser instead of IE #960 11/12/02 06:55 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 7
S
Sickness Offline
Nutrimatic drinks dispenser
Offline
Nutrimatic drinks dispenser
S
Joined: Dec 2002
Posts: 7
Oh, i must mension that i used the ON commands from in here, but Mozilla didnt work as with opera. So i had some help from #mozillazine at irc.mozilla.org aswell.


Benjamin Jensen, Sickness at Undernet.