mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Transparency #84782 31/05/04 04:41 PM
Joined: May 2004
Posts: 1
P
pipe Offline OP
Mostly harmless
OP Offline
Mostly harmless
P
Joined: May 2004
Posts: 1
I'd like to be able to stick an mIRC window on the desktop and make it transparent.

Re: Transparency #84783 31/05/04 04:48 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 108
X
xxxYODAxxx Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
X
Joined: Mar 2004
Posts: 108
look in display options\windows

should be what your looking for smile


sometimes these are as bad as quit messages :tongue:
Re: Transparency #84784 31/05/04 05:00 PM
Joined: May 2003
Posts: 79
A
Artwerks Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
A
Joined: May 2003
Posts: 79
I think but I'm not sure that we still have the ability to use /setlayer but only for desktop windows (am I right?).
Code:
/setlayer <0-255> <@name>

0 is transparent, 255 is opaque.

Re: Transparency #84785 31/05/04 05:29 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
M
Mentality Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
M
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
Yes, /setlayer was only changed so it could not be used to affect the main mIRC window. This post has some more information.

Regards,


Mentality/Chris
Re: Transparency #84786 31/05/04 06:26 PM
Joined: Mar 2003
Posts: 187
S
Soul_Eater Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
S
Joined: Mar 2003
Posts: 187
dude this is 100% possible. Have you even tried it?
Code:
 
/window -ad @test
/setlayer @test 50
 

Re: Transparency #84787 31/05/04 11:26 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
S
starbucks_mafia Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
Seeing as /setlayer is undocumented it's entirely likely that he wasn't aware of the command.


Spelling mistakes, grammatical errors, and stupid comments are intentional.
Re: Transparency #84788 02/06/04 11:43 AM
Joined: May 2003
Posts: 79
A
Artwerks Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
A
Joined: May 2003
Posts: 79
I've written a kind of tutorial listing these undocumented commands I heard about, and has also been completed by other scripters, while adding coding example to these commands but it will be of no use here as it's written in French.

Re: Transparency #84789 09/06/04 07:50 PM
Joined: Oct 2003
Posts: 55
S
siyavash Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
S
Joined: Oct 2003
Posts: 55
You can do it with this : ~url removed~

Last edited by Karen; 17/06/04 02:44 PM.
Re: Transparency #84790 16/06/04 01:53 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 5
T
Toxik Offline
Nutrimatic drinks dispenser
Offline
Nutrimatic drinks dispenser
T
Joined: Jun 2004
Posts: 5
I am sorry to inform you that it does not.
----
dude this is 100% possible. Have you even tried it?

Code:
/window -ad @test
/setlayer @test 50

Last edited by Toxik; 16/06/04 01:54 PM.

Better rule in hell then to serve in heaven.
Re: Transparency #84791 16/06/04 03:37 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
S
starbucks_mafia Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
Well that was actually posted by Soul_Eater, not me. But anyway, if /setlayer isn't working for you it's probably because you're on Windows 95/98/ME. Transparency is only available on Windows 2000/XP.


Spelling mistakes, grammatical errors, and stupid comments are intentional.