mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
The infamous DCC resume problem! SOLVED?!? #77749 04/04/04 12:00 AM
Joined: Apr 2004
Posts: 1
E
esspey Offline OP
Mostly harmless
OP Offline
Mostly harmless
E
Joined: Apr 2004
Posts: 1
Ok, I'm not about to give the answer everyone is looking for. But here's the facts.

mIRC 5.8 allows DCC resumes no problemo on my system.

mIRC 6.1* hangs DCC resumes.

So here is the $64,000 question:

What changes took place in the code between those versions regarding DCCing that could be causing the problems.

Answer on a postcard - or even easier, in reply to this post :tongue:

Re: The infamous DCC resume problem! SOLVED?!? #77750 04/04/04 11:14 AM
Joined: Feb 2003
Posts: 143
N
naki Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
N
Joined: Feb 2003
Posts: 143
how about the fact that khaled changed compilers between versions 5.9 and 6.0. that could be the answer seeing how he would have to change some things in the code for it to compile correctly.


We don't just write the scripts, we put them to the test! (ScriptBusters)
Re: The infamous DCC resume problem! SOLVED?!? #77751 04/04/04 11:44 AM
Joined: Jun 2003
Posts: 994
C
CtrlAltDel Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
C
Joined: Jun 2003
Posts: 994
Quote:
What changes took place in the code between those versions regarding DCCing that could be causing the problems.


None. DCC Resumes have always worked for me.
I have Win98SE and Win2000 and several versions of mIRC (5.91, 6.03, 6.12 and 6.14) running on both systems. No problems with resumes on any of them.

Are you behind a firewall? Router?


I refuse to engage in a battle of wits with an unarmed person. wink
Re: The infamous DCC resume problem! SOLVED?!? #77752 04/04/04 05:20 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
L
landonsandor Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
L
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
dcc resumes work for me and not only has Khaled changed compilers, Ive changed OS's (once) and mirc versions many times and it still works for me. To add to CTRLATLDEL's question, are you using NAT at all?


Those who fail history are doomed to repeat it
Re: The infamous DCC resume problem! SOLVED?!? #77753 04/04/04 08:50 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,127
P
ParaBrat Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
P
Joined: Dec 2002
Posts: 3,127
please dont crosspost. it isnt necessary and only creates confusion


ParaBrat @#mIRCAide DALnet
Re: The infamous DCC resume problem! SOLVED?!? #77754 07/04/04 06:34 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 19
M
MiSsInGnO Offline
Pikka bird
Offline
Pikka bird
M
Joined: Dec 2002
Posts: 19
I guess esspey's problem is NAT related...

With prior mIRC versions, I had no problem with DCCs & DCC Resuming. (btw, I'm using a NAT).

In mIRC 6+, in some case (seems to happen when both you and the remote user are using a NAT), mIRC won't resume files and shows "* DCC RESUME rejected: incorrect parameters" or some similar message...
As I stated before, I had no such trouble before (when running mIRC 5.**), this all started when I updated to mIRC 6+, and only mIRC changed in the while, my NAT & Windows' settings remained the same...