mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
irc:// and multiple instances of mirc running #63097 06/12/03 12:57 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 9
J
J077 Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
J
Joined: Sep 2003
Posts: 9
if you open irc:// then it should first ask, which instance of mirc to use or smth, instead of redirecting the request to the first mIRC window found ;/

Re: irc:// and multiple instances of mirc running #63098 06/12/03 08:58 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
KingTomato Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
Why do you have multiple instances open? mIRC has multiple-server support. Additionally, it goes to the last installed mirc, as that is the last mIRC to set the registry item wiht its path.


-KingTomato
Re: irc:// and multiple instances of mirc running #63099 07/12/03 03:29 AM
Joined: Nov 2003
Posts: 33
AdmWiggin Offline
Ameglian cow
Offline
Ameglian cow
Joined: Nov 2003
Posts: 33
im guessing that he uses one for his 'Bot' smirk correct me if i am wrong though PLEASE!


--------------------
I may be insane, but I enjoy it!
Re: irc:// and multiple instances of mirc running #63100 10/12/03 04:23 PM
Joined: Nov 2003
Posts: 82
F
Felpipe Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
F
Joined: Nov 2003
Posts: 82
I think It would be good if it had the option to connect to the server without getting disconnected from the network you are Connected in the moment, just like /server -m <server> so you woudnt need to disconnect from the current network


-------------------------------
Felpipe@Gmail.com
Re: irc:// and multiple instances of mirc running #63101 11/12/03 05:28 PM
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
I
Iori Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
I
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
Options > IRC > Catcher > "Confirm requests" <- pops up a dialog that asks whether to 'change to the new server' or 'open a new connection'.

Re: irc:// and multiple instances of mirc running #63102 11/12/03 05:29 PM
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
I
Iori Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
I
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
"it goes to the last installed mirc"
The last opened copy, (unless a different copy is running and the last opened one is not).

Re: irc:// and multiple instances of mirc running #63103 11/12/03 05:48 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
KingTomato Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
The last-opened, last-installed mirc is the one that gets the dde call, yes. Sorry if I was unclear.


-KingTomato
Re: irc:// and multiple instances of mirc running #63104 12/12/03 04:37 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 154
B
BoredNL Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
B
Joined: Jan 2003
Posts: 154
Running different scripts on different mIRC's is not all that uncommon. Using mIRC as a bot would be one of these situations, and also a very legitamate use of the software as well.. (as long as it isn't being used as a spam bot, as it would be just wrong to degrade your mIRC for that purpose, heh)

I agree with him that it should ask which one to load it on. I don't use IRC:// links because of this problem. I think it could handle the links more comprehensively so they will actually be more useful. At the very least, if there could be some broader option(s) to set with mIRC so that it will coordinate with other instances, such as an option for which mIRC should handle IRC:// links, it would be a definate plus.

I don't think this would be a 'terribly' difficult thing for Khaled to add either, so.. why not? (After all is said and done though, it is Khaled who has to do it, and it is his decision). And remember.. Just because you don't run multiple instances of mIRC doesn't mean many many others don't. smile


- Wherever you go there you are.[color:lightgreen]