mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Help with multiserver on connect #266096 21/09/19 05:18 AM
Joined: Sep 2019
Posts: 3
N
nems Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
N
Joined: Sep 2019
Posts: 3
I have the following script that runs when i start mIRC:
Code
on *:START: {
  ;Quakenet
  server bnc.irccloud.com:+6697 bnc@xxx:xxxxxxx
  ;Freenode
  .timer21 1 25 server -m bnc.asdf.com:+6697 bnc@xxx:xxxxxxxx
  ;EsperNet
  .timer22 1 26 server -m bnc.asdf.com:+6697 bnc@xxx:xxxxxxxy
  ;AABBCC
  .timer23 1 27 server -m bnc.asdf.com:+6697 bnc@xxx:xxxxxxyx
  ;AABBCCDD
  .timer24 1 28 server -m bnc.asdf.com:+6697 bnc@xxx:xxxxxxyy
}


The password on the bnc is what differentiates the servers, the reason for the timers is that it just joined quakenet multiple times instead of the respective networks. With the timers it works.

The problem:
If one or more servers disconnect it will rejoin quakenet and not the server that disconnects. Sometimes i can come to my computer and i have 5 connections to the quakenet connections because of drops..
Is there a fix to this? While i have used mIRC for years and years, i have little experience with BNCs.

Re: Help with multiserver on connect [Re: nems] #266098 21/09/19 11:45 AM
Joined: Jan 2004
Posts: 1,276
L
Loki12583 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
L
Joined: Jan 2004
Posts: 1,276
Did you add your bouncer to the servers list? That could be one cause (don't do that). Otherwise, are you running the latest version of mIRC? I believe this behavior was fixed a long time ago.

Last edited by Loki12583; 21/09/19 11:47 AM.
Re: Help with multiserver on connect [Re: Loki12583] #266099 21/09/19 03:19 PM
Joined: Sep 2019
Posts: 3
N
nems Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
N
Joined: Sep 2019
Posts: 3
Hey,

I had added it to servers, removed it now.
Running latest version 7.57..

I dont know why its doing it, it seems like it just "remembers" the first server it joined or something.
Maybe its fixed now that i removed the BNC i added in servers tho.. Will see!

Re: Help with multiserver on connect [Re: nems] #266100 21/09/19 07:08 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 325
K
KindOne Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
K
Joined: Feb 2011
Posts: 325
You are most likely getting this: https://forums.mirc.com/ubbthreads.php/topics/244119

Dropbox disabled public links, I'm reposting my comment with the images on imgur.

Quote

If I'm reading this correctly, this is happening:

1, You start mIRC and connect to ZNC. Everything is fine.

Example:
[Linked Image from i.imgur.com]

2, You lose connection to ZNC and this happens:

Example:
[Linked Image from i.imgur.com]

3, Then mIRC seems to get "confused" and something like this happens when it reconnects:

Example:
[Linked Image from i.imgur.com]


I've had this issue before when I used the servers.ini file. Basically mIRC seems to freak out when it loses connection and it tries to connect to the very first network in the treebar for ALL the connections.

I stopped using (I deleted mine, you might want to make a backup to save your info) the servers.ini (ALT+E). Now I just use an on start script to connect to all the networks in the znc.



irc.swiftirc.net #msl (mIRC Scripting Language)
Re: Help with multiserver on connect [Re: KindOne] #266101 22/09/19 02:44 PM
Joined: Sep 2019
Posts: 3
N
nems Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
N
Joined: Sep 2019
Posts: 3
Nice writeup!

After i deleted the added server i have not had the issue, it *might* be because there has been no disconnects but i will continue monitoring the issue. If it happens again i will try to delete servers.ini, i dont use that anyways.

Thanks for the tip!