mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Internet Connection #179081 17/06/07 09:31 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
Hello guys, I've recently reformated and now my internet seems to cut out every 5 minutes, I thought it was MSN because everytime I send a voice clip, or start an audio call that's when the problem occurs, but it also seems to cut out on it's own or when I'b submitting a post on a forum. So is it my internet connection not liking TCP connections or what? It's extremely annoying to put up with, does anyone have any suggestions, anyone ever had this before?

I did have it last time I reformated and it went away after a while I can't remember if I turned on/off an option, it was a while ago.

I hope someone can help!

Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179089 17/06/07 10:14 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 295
S
shadowdemon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Dec 2002
Posts: 295
Hi Slade

have you checked for virus ? grin
spyware ? grin
downloaded something you shouldnt ? grin

no seriously, just typed into google "internet cuts out after 5 mins"

there was no real decent answers, but i found something about

ipconfig /renew


would be helpful if you told us your Operating System, Memory, Internet connection type, ie Dialup/DSL/Cable etc.

Im sure somebody might be able to help you.



ShadowDemon
Just lurking


Never argue with an idiot...they'll drag you down to their level and beat you up with experience
Re: Internet Connection [Re: shadowdemon] #179090 17/06/07 10:22 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
Nope no downloads, except MSN I literally just formatted. I'm wondering if it's the wrong drivers I've installed I'm sure they were correct though. It told me the ones on my Resources CD.

Sorry, I'm using Windows XP Home, SP2, 504MB ram, and I'm on DSL.

Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179091 17/06/07 10:30 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 503
B
Bekar Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
B
Joined: Dec 2002
Posts: 503
Done all the updates?

Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179093 17/06/07 10:31 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 295
S
shadowdemon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Dec 2002
Posts: 295
Found yer answer

BT (British Telecom) mad (i assume too much)

Joking aside, hmmm

Looking at your memory, and OS, id have to say it could be the Modem drivers of your DSL modem, are you using a BT line but using lets say Orangeonline (or whatever they call it), or any other of those type of companies, not sure which they all are.

Im on Cable modem, with VirginMedia (formaly NTL) and havent had any probs.

i take it you are using a SpeedTouch DSL modem ? ( i could be wrong)

did you try the ipconfig /renew ?


also have you browsed the Resources CD ?
Microsoft have a habit of hiding vital stuffs

Last edited by shadowdemon; 17/06/07 10:33 PM.

Never argue with an idiot...they'll drag you down to their level and beat you up with experience
Re: Internet Connection [Re: shadowdemon] #179096 17/06/07 10:38 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
Hah BT. I have no idea what I'm using, I'm not a techie sort of guy. I know I'm using wireless (bt voyager 1010) our ISP is Pipex.

I tried the ipconfig /renew to no avail.

I didn't check through the entire Resource CD, as I've ad this problem before and I could have swore I only installed the drivers they said last time, I can't remember how I got rid of this problem the last time.

Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179098 17/06/07 10:57 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 295
S
shadowdemon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Dec 2002
Posts: 295
hmmmm....

ok, im at a loss sorry i cant find anything i could ask around, one of my mates knows more about PC probs but its too late to phone him.

I did a bit of digging on yahoo, and it seems that the bt voyager
shares itself with the phone line, and so could be people in the household picking up the landline or the handset has not been replaced.

On a side note, a friend of mine uses BT Openworld and his internt kept disconneccting, he got an engineer out who finaly came and told him his lines were rusty and so they (BT) had to replace them (free) now he has no known probs, but he`s using the Speedtouch DSL, thats why i asked you.


other than that im sorry i cant help you any more, unless my mate knows something i dont, if i find out, ill try post back


Never argue with an idiot...they'll drag you down to their level and beat you up with experience
Re: Internet Connection [Re: shadowdemon] #179099 17/06/07 10:59 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
I don't think it's people picking up as it only seems to happen when I reformat. I'll keep checking too, thanks for your help. smile

Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179100 17/06/07 11:06 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 295
S
shadowdemon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Dec 2002
Posts: 295
i would like to say No Probs....lol


No probs helping that is
(if i know an answer ill try help the best i can)


Never argue with an idiot...they'll drag you down to their level and beat you up with experience
Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179103 18/06/07 12:08 AM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
See if you can find your motherboard drivers (on CD or on the website) and install them.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179126 18/06/07 07:47 AM
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
S
sparta Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
I have one question for you, do you use any firewall ? and do you running a virus protection on your computere, if you have a firewall, then try disable it. Still the same problem? And as i saw people talked about ipconfig /renew. But no one told you how to do so. In menu Run in windows, type cmd <press enter>, a black window pops up, there you type ipconfig -release all .. then you try write ipconfig renew . ipconfig would show you some information about your IP and connection. good luck..


if ($me != tired) { return } | else { echo -a Get a pot of coffee now $+($me,.) }
Re: Internet Connection [Re: sparta] #179132 18/06/07 11:24 AM
Joined: Mar 2007
Posts: 218
V
vexed2 Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
V
Joined: Mar 2007
Posts: 218
Not everyones isp works like that.
For instance, i have to go to http://198.168.1.1
There's an option in there which stops idle checks Mine was set at 5 minutes funnily enough.
Oh and i'm not sure who mentioned BT in one of their posts, i've been with them for years, and i don't get any problems smirk

Re: Internet Connection [Re: vexed2] #179139 18/06/07 12:11 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
Thanks for the help guys, it seems to have fixed itself. crazy

When I installed AVG it stopped disconnecting me which is weird as I haven't any spyware or whatever (fresh install).

As for BT we turned to Pipex because they were useless for us lol.

Cheers guys. smile

Re: Internet Connection [Re: SladeKraven] #179298 20/06/07 03:15 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
It seems I'm still having this problem, it occured when I rebooted. This is beyond a joke now. laugh It must be to do with my wireless, any ideas?