mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
lock mirc #102171 05/11/04 02:15 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 2
S
saomaivn Offline OP
Bowl of petunias
OP Offline
Bowl of petunias
S
Joined: Nov 2004
Posts: 2
ctrl + minimize
lock mirc with password
but how to lock mirc 5.31
thankx

Re: lock mirc #102172 05/11/04 07:29 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
M
Mentality Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
M
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
Firstly, it's silly to use an mIRC version that old, and I see very few 'good' reasons to do so. Using an old version of mIRC due to a script is a bad reason. Old versions have bugs and missing features, which brings me on to the next point..

The Lock option was not added until mIRC 5.6, so you cannot lock in 5.31 as it doesn't exist.

It is always recommended that you use the latest version of mIRC, or if you need to run a 16-bit version, 5.91 - both available at www.mirc.com/get.html smile

Regards,


Mentality/Chris
Re: lock mirc #102173 05/11/04 08:03 PM
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
S
sparta Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
Quote:

it's silly to use an mIRC version that old

i must ask why you say that? i use version 6.03 .. and the reason for that is that i dont like the look of the new version.. and is somone been using a script for years, then maybe he/she want to be able to use that in the future.. and yes, maybe it have bugs in it.. but that goes for the latest version too.. why not help the user instead ? if the lock feture arent added in that version, wouldent it be bether to point him to a site where he can DL a scripted lock instead? or maybe help him write one? just a tought..


if ($me != tired) { return } | else { echo -a Get a pot of coffee now $+($me,.) }
Re: lock mirc #102174 05/11/04 08:17 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 540
A
Armada Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
A
Joined: Mar 2004
Posts: 540
Version 6.03 is exploitable and has some majoy bugs in it

Re: lock mirc #102175 05/11/04 08:38 PM
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
S
sparta Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
Armada

just a mather of time befor they find it in the new version.. some persons dont do anything else then trying to exploit programs.. i use 6.03 .. then i know the "known" bugs, and i can make somthing that help me secure them, in a new version u dont know it befor somthing happens to somone.. and for now i have every "hole" in my mirc version secured..


if ($me != tired) { return } | else { echo -a Get a pot of coffee now $+($me,.) }
Re: lock mirc #102176 05/11/04 08:48 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
M
Mentality Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
M
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
6.03 is nowhere near as old as 5.31. v5.31 is 6 years old out of mIRC's 9 year history whereas 6.03 is only 2 years. It's not the same thing at all.

I'm unaware of any script that works with 5.31 that will lock mIRC, and I am unaware of websites which still support 5.31 scripts. Perhaps, rather than picking at my post and giving me advice on how to help others, you could do it yourself? smirk - Although, personally, I think the best advice to give to someone using 5.31 is to upgrade (which is what I did).

Regards,


Mentality/Chris
Re: lock mirc #102177 05/11/04 09:11 PM
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
S
sparta Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
variables work the same in the old mirc as the new one.. so you can script a addon that disable commands in it.. i did it for 6.03 .. and it also work for older mirc version, and i tested it on the latest version.. could lock down that too.. and you dont need much more the some variables, a cupple of lines with codes, then a "enable/disable" in popups.. done.. smile


if ($me != tired) { return } | else { echo -a Get a pot of coffee now $+($me,.) }