mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
@window problem #83533 20/05/04 07:43 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 584
B
bunar Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
B
Joined: Sep 2003
Posts: 584
mirc 6.03

when i call my host finder (it scans server and shows in @window results) when i activate it in channel window it works, but when i activate it in status window it DONT work..

why?
how to fix it?

Re: @window problem #83534 20/05/04 09:25 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 208
C
Cobra Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
C
Joined: Dec 2002
Posts: 208
your asking a script specific question.

did you write the script?

if no, then i sugest u contact the person who did, or simply find anouther script that does what u want that does work. Its not a good idea to atempt to edit other ppl's scripts as a newbie, because more goes on in the code then u realize, and even if u manage to fix the first problem, u could have likely created anouther.

if yes, then paste the startup alias to the script so we can see it, and explain in more detail what a 'host scanner' is.

to me a host scaner is where i can scan a channel for all users matching a wildcard string host and show results, in which case .. u normaly wouldnt execute from the status window, because there are no users there to check?

if your script depends on $chan to work, $chan is null unless the script is trigered by a manualy typed alias in a channel editbox, or by a channel related event, such as join, part, etc etc.

Cobra^

Re: @window problem #83535 20/05/04 09:37 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 584
B
bunar Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
B
Joined: Sep 2003
Posts: 584
this alias

/host.scan {
if ($network == $null) { set %ntw $server }
else { set %ntw $network }
if ($1 == $null) { halt }
if ($1 == -c) {
if (# == $null) { halt }
if ($window(@HostScan) != $null) { .window -c @HostScan }
window -lk -t4,15 +s @HostScan 220 50 320 290 @HostScan Verdana 11
aline @HostScan $chr(160)
aline @HostScan $chr(160)
aline @HostScan $str($chr(160),1) 10 %script 15 %version Host Scanner
aline @HostScan $str($chr(160),2) 0Host User(s) On %ntw $+ :
aline @HostScan $chr(160)
aline @HostScan $chr(160)
set %Varh.Total 0 | .enable #Scan.host | .raw who *. $+ %hostmark
}
}



this remote

#Scan.host off
raw 352:*: {
if ($left($7,1) == G) { %temp.user.away = [Away] }
else { unset %temp.user.away }
inc %Varh.Total | aline @HostScan $str($chr(160),3) 10 %Varh.Total $+ . $+ $chr(9) $+ 0 $6 $+ $chr(9) $+ 15 $+($3@,$4) 0 %temp.user.away | halt
}
raw 315:*: {
if (%Varh.Total == 0) { aline @HostScan $str($chr(160),3) 10 No such host11 (. $+ %hostmark $+ ) 10or server has scan protection ! | goto end }
aline @HostScan $chr(160)
aline @HostScan $chr(160)
aline @HostScan $str($chr(160),3) 10Total:11 %Varh.Total 10User(s) with domain11 (. $+ %hostmark $+ ) 10found !
:end
unset %varh.total
.disable #Scan.host | halt
}
#Scan.host end



Re: @window problem #83536 20/05/04 05:31 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 98
N
neznani Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
N
Joined: Sep 2003
Posts: 98
where do you set the %hostmark ?
it probably doesnt work in status because it scans the channel. or doesnt it ? :|


www.stwar.us.to
IRCnet - #stwar
Re: @window problem #83537 20/05/04 07:03 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 584
B
bunar Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
B
Joined: Sep 2003
Posts: 584
%variables are set on popup click, but that does not matter, and i know that scan wont work in status but EVENT ITSELF IS: call damn /who and show results in @window, now or mirc is stupid or there is some trigger for this ????????????????????????????????????????????????????????????

Re: @window problem #83538 20/05/04 07:09 PM
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
S
sparta Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Feb 2003
Posts: 3,432
mirc will never be smart. it will be as the one using it wink


if ($me != tired) { return } | else { echo -a Get a pot of coffee now $+($me,.) }
Re: @window problem #83539 20/05/04 10:56 PM
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
I
Iori Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
I
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
Are you enabling the group?

Re: @window problem #83540 21/05/04 05:54 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 584
B
bunar Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
B
Joined: Sep 2003
Posts: 584
what is that?
do i need to enable it?
and how to enable it?

Re: @window problem #83541 21/05/04 07:01 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 191
N
Nobodi Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
N
Joined: Dec 2002
Posts: 191
In the status window # will be null.

if (# == $null) { halt }

Re: @window problem #83542 21/05/04 10:14 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 98
N
neznani Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
N
Joined: Sep 2003
Posts: 98
i think that isn't what he wants.
bunar: you will have to set on what chan to look for if $active is status window


www.stwar.us.to
IRCnet - #stwar
Re: @window problem #83543 21/05/04 10:21 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 584
B
bunar Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
B
Joined: Sep 2003
Posts: 584
this does NOT scan channel !
it scan server...

purpose is when you INPUT some domain like .ca or .org it will scan and show you all users on server with that domain uh..

Re: @window problem #83544 22/05/04 02:47 AM
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
I
Iori Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
I
Joined: Aug 2003
Posts: 1,831
If you are trying to use /host.scan -c *mask* then the line "if (# == $null) { halt }" will be halting the alias because # is null if you're typing in the status window. Remove that line from the alias.
Also make sure you are somehow setting the %hostmark variable, or change the alias to use runtime arguments ($1 $2 etc)

Re: @window problem #83545 22/05/04 05:58 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 584
B
bunar Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
B
Joined: Sep 2003
Posts: 584
alright !
this is what i call HELPING OUT

you are my savior again !
(all variables are good set, i only needed that help with activating procudure in status)

thanks !