mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Page 1 of 2 1 2
Bot Version #69144 24/01/04 04:17 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 24
C
couresel Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
C
Joined: Jan 2004
Posts: 24
I know eggdrops are favored for runing IRC Bots, but if possible, do you think there could be a version of mIRC made just for bots?
Perhaps - 2 windows, status - and a debug window for all errors.
Confugartion handling would be done by modifying the ini file, so there'd be no need to recreate the option menu if that would prove to be a problem.
I think it would be pretty cool laugh I would use it in a heart beat, no need for tcl or php anymore. Just a nice mirc program that compiles the scripts and serves as a daemon. Low mem usage as always laugh


<]dD[Makaveli> where can i get a clanboy (08:57 pm) <]dD[Makaveli> clanbot
Re: Bot Version #69145 24/01/04 04:21 PM
Joined: Dec 2003
Posts: 219
F
fxmakers Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
F
Joined: Dec 2003
Posts: 219
mIRC could be a nice IRC bot indeed (and lot of addons exists).

But remember, it's aim is to be an (or THE smile ) IRC -client-.

C/C++, Perl, PHP or eggdrop will always be the best way to make an IRC Bot.

Re: Bot Version #69146 24/01/04 04:25 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 24
C
couresel Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
C
Joined: Jan 2004
Posts: 24
yeah, I usually use php or tcl (learning) but I find mIRC is so flexible. Infact when I make bots, I use an mIRC script a created to act as a server (yes it's long) which helps out a lot.
If mIRC can function as a server, why not a good bot?


<]dD[Makaveli> where can i get a clanboy (08:57 pm) <]dD[Makaveli> clanbot
Re: Bot Version #69147 24/01/04 05:17 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
S
starbucks_mafia Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
Quote:
If mIRC can function as a server, why not a good bot?

I'm going to make that my question to you. If mIRC can function as a server as it is, why not a good bot?

My point being that it would be a bad idea in general to make a permanent or high-traffic bot using mIRC's scripting langauge because it's relatively slow (making a "mIRC just for bots" wouldn't make it any faster). So if it's only going to be used for testing purposes or low-traffic needs then why not create a bot using mIRC as-is?


Spelling mistakes, grammatical errors, and stupid comments are intentional.
Re: Bot Version #69148 24/01/04 06:12 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 24
C
couresel Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
C
Joined: Jan 2004
Posts: 24
I have, in several instances - just thinking that perhaps a few modification could lower memory usage and slightly improve performance.

Yes, there are still other alternatives (better ones possibly) however mIRC funcionaility for me is great. Although I enjoy using php, and there is the 'windows' factor where using mirc to run bots is concerned, I still believe that it would be real neat to have a version of mirc made specifically to run as a bot.


<]dD[Makaveli> where can i get a clanboy (08:57 pm) <]dD[Makaveli> clanbot
Re: Bot Version #69149 25/01/04 02:29 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 24
C
couresel Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
C
Joined: Jan 2004
Posts: 24
I'd like to add this laugh
Since I just found out that the error I received while testing out my server had to do with the limitations of the os, perhaps and optional (Close Window) would be pretty nice.
Instead of having all the channel windows remain open, perhaps they could be optional closed, or never created without sending the PART #channel message to the IRC Server <- good start I guess wink


<]dD[Makaveli> where can i get a clanboy (08:57 pm) <]dD[Makaveli> clanbot
Re: Bot Version #69150 26/01/04 06:06 PM
Joined: Apr 2003
Posts: 414
Adrenalin Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
Joined: Apr 2003
Posts: 414
No bot version until mIRC have only one developer -> Khaled.. Maybe in the future ;] He just don't have time for a bot version/linux version..
Anyway.. mIRC is great wink Thanks Khaled..
Now.. We need to learn TCL..


mIRC Chm Help 6.16.0.3 Full Anchored!
Re: Bot Version #69151 26/01/04 08:21 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 24
C
couresel Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
C
Joined: Jan 2004
Posts: 24
I understand the issues where creating a version for linux is concerned so I wouldn't try to touch that topic. But for the current windows os - I think it would be pretty neat.

Just one more way mIRC make using IRC great laugh


<]dD[Makaveli> where can i get a clanboy (08:57 pm) <]dD[Makaveli> clanbot
Re: Bot Version #69152 26/01/04 11:16 PM
Joined: Feb 2003
Posts: 2,803
Raccoon Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Feb 2003
Posts: 2,803
There are no features in mIRC that you could remove, without someone saying "hey, i use that feature in my bot!" Every feature has its use, and the GUI interface makes it easy to monitor for trouble.

Slap mIRC and Real VNC on any remote terminal, and you have your bot.

- Raccoon


Well. At least I won lunch.
Good philosophy, see good in bad, I like!
Re: Bot Version #69153 26/01/04 11:31 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 24
C
couresel Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
C
Joined: Jan 2004
Posts: 24
think out of the box.
Slap 199 channels on your bot and you are SOL due to limitations of the Windows OS restricting there being more than 200 open windows at one given time.

There are certain things that could be remove to lower memory usage and improve stability.
Not saying they have to function like eggdrops, php bots, perl bots etc.. just minute improvements.


<]dD[Makaveli> where can i get a clanboy (08:57 pm) <]dD[Makaveli> clanbot
Re: Bot Version #69154 27/01/04 11:22 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
S
starbucks_mafia Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
If you have to join more than 200 channels (I don't know why you'd need to do that) then writing the bot in mIRC is probably a very bad idea.


Spelling mistakes, grammatical errors, and stupid comments are intentional.
Re: Bot Version #69155 27/01/04 10:41 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
D
DaveC Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
Odd i got to 388 windows before it bit the dust, using 2000 server, wonder if its just a version limitation.

Re: Bot Version #69156 28/01/04 01:37 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
S
starbucks_mafia Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
Actually it's a limitation of Windows (there was a post about this a couple of days ago).


Spelling mistakes, grammatical errors, and stupid comments are intentional.
Re: Bot Version #69157 28/01/04 02:33 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
D
DaveC Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
Well i dont think thats the case, i told you i made 388 windows i used this

test {
var %i = 1
while (1) {
window -e @. $+ %i
echo -s Made window %i
inc %i
}
}

i changed it to window -ed @. $+ %i
and just went to 426, ok there not channel windows but the number of windows doesnt appear to be the limiting factor so im assuming its some resource that runs out.

lol i just did it on a win98 pc with 64meg of ram , and its still going 1000+ and counting (-ed option)

Re: Bot Version #69158 28/01/04 02:53 AM
Joined: Feb 2003
Posts: 810
C
cold Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
C
Joined: Feb 2003
Posts: 810
Try opening windows with side-listboxes.. maybe that's what's being limited, not only ordinary windows.. just guessing.


* cold edits his posts 24/7
Re: Bot Version #69159 28/01/04 07:28 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
D
DaveC Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
used
window -el40 @. $+ %i

got 347 but also had some other stuff open at the time, so that might account for the difference.

The win98 pc is still opening windows although its slowed down alot, its at @.3917 and clicking away slowly.

I havent noticed the hdd going, but im wondering if its using swapfile, and just getting bigger, while in Nt u can set your peak swapfile size, so it just cans out when you reach it.

Just gonna try it on xp pro and 2K now see what i get to.
2K got 401 -el40 windows
XP got 380 -el40 windows

So on a totally stupid script with no purpiose to it, WIN98 wins hands down at 3972 and still going. (not -el40 tho just -e im not starting it again now)

So i would say window limit must be a resources thing.

Re: Bot Version #69160 28/01/04 11:04 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 1,063
D
Doqnach Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Jan 2003
Posts: 1,063
it depends on your internet memory... when all those windows are filled with text, and active chatting, your mem usage will go up. once it reaches max you can't create any more windows...

so creating 350+ empty windows isn't a big problem...
maintaining 350+ active windows is


If it ain't broken, don't fix it!
Re: Bot Version #69161 28/01/04 03:21 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
D
DaveC Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
Sorry i dont have any internet memory, my isp didnt provide that service, and wouldnt stop laughing at me when i asked for it. <joke>

If u mean ram, well i increased my ram and also decreased it, and it didnt seem to make any difference, i also increased my swapfile, and that made no diff either.

Oh for anyone whoes iterested, the win98 pc finally crapped out at 4068 windows, and its swapfile had not increased in size, so who knows what the resource is, if its one at all.

Re: Bot Version #69162 28/01/04 05:33 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 1,063
D
Doqnach Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Jan 2003
Posts: 1,063
*cough* typo :-P internal*


If it ain't broken, don't fix it!
Re: Bot Version #69163 28/01/04 07:35 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 24
C
couresel Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
C
Joined: Jan 2004
Posts: 24
I got hooked testing a server using

alias starttest {
var %x = 0
while (%x < 500) {
inc %x
timer 1 2 join $chr(35) $+ $rand(0,999) $+ $rand(a,z) $+ $rand(a,z) $+ $rand(a,z)
}
}
raw 439:*: notice davey $chan(0)


<]dD[Makaveli> where can i get a clanboy (08:57 pm) <]dD[Makaveli> clanbot
Page 1 of 2 1 2