mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
using sockets on mirc and going through proxy #196912 25/03/08 02:41 AM
Joined: Mar 2008
Posts: 24
T
tparry Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
T
Joined: Mar 2008
Posts: 24
Im trying to use sockets from mirc at work, but my work uses a proxy to browse.
My firefox shows:

Manual Proxy Configuration:
Proxy: blah.blah.com
Port: 83
(use this proxy server for all protocols)

How can I get my sockets to work through mirc with a proxy?
I tried going to the firewall settings in mirc options and enter the same hostname and port, but it still doesnt work.

Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: tparry] #196916 25/03/08 02:51 AM
Joined: Jan 2004
Posts: 509
L
LostShadow Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
L
Joined: Jan 2004
Posts: 509
Originally Posted By: tparry
Im trying to use sockets from mirc at work, but my work uses a proxy to browse.

So at work you're using proxies to connect to sockets?
Quote:
My firefox shows:

Manual Proxy Configuration:
Proxy: blah.blah.com
Port: 83
(use this proxy server for all protocols)

How can I get my sockets to work through mirc with a proxy?
I tried going to the firewall settings in mirc options and enter the same hostname and port, but it still doesnt work.

Well then you're missing other stuff that FireFox didn't include, like whether it's socks4 or socks5 or not.

Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: tparry] #196917 25/03/08 02:56 AM
Joined: Mar 2008
Posts: 24
T
tparry Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
T
Joined: Mar 2008
Posts: 24
After I try to open the socket, I get a $sockerr=4 in sockopen.
I have no idea how to find the error codes for $sockerr, but I guess its proxy related.

Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: tparry] #196918 25/03/08 02:58 AM
Joined: Mar 2008
Posts: 24
T
tparry Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
T
Joined: Mar 2008
Posts: 24
My firefox uses a proxy to get out to the internet. I cant connect to any website without the proxy configured.

I tried changing my mIRC firewall protocol to Socks4, Sock5 & proxy. None of them worked.

Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: tparry] #196920 25/03/08 03:21 AM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
argv0 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
Socket commands do *not* route through proxies. You must do this yourself. Only internal IRC connections via mIRC utilize the proxy settings...

It'd be a nifty feature suggestion though.


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: argv0] #196921 25/03/08 04:01 AM
Joined: Mar 2008
Posts: 24
T
tparry Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
T
Joined: Mar 2008
Posts: 24
Originally Posted By: argv0
Socket commands do *not* route through proxies. You must do this yourself. Only internal IRC connections via mIRC utilize the proxy settings...

It'd be a nifty feature suggestion though.


Oh, so you're saying I cant get it working? Darn...
It would be good if there was a proxy switch for the /sockopen command. Doesnt appear to be anything in the help (6.21).

Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: tparry] #196922 25/03/08 05:29 AM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
argv0 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
well that's cause it's not in there.. make a new post in the feature suggestions board, its a relatively good idea.


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: tparry] #196927 25/03/08 06:36 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 1,156
D
DJ_Sol Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Jan 2007
Posts: 1,156
I believe he is saying you can do it but you have to write the code for it. Or connect to your IRC server without a socket and let mIRC route.

Re: using sockets on mirc and going through proxy [Re: DJ_Sol] #196928 25/03/08 07:20 PM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
argv0 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
I said the first thing. I did not say the second thing-- I'm pretty sure he understood me though


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"