mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
New mouse - no scroll wheel function #177071 19/05/07 01:28 PM
Joined: Dec 2005
Posts: 12
S
supermale Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Dec 2005
Posts: 12
I've just installed a new MS Intellimouse Explorer 4.0 on my PC, and for some reason, the scroll wheel won't function in mIRC. I can roll that wheel all day long, and there's no scrolling in the channel windows.

When I use my old mouse (an older version Intellimouse Explorer), it works fine. I've installed the drivers and software for the new mouse, and scrolling works perfectly in other applications.

Other details:
OS - Windows Vista Business
mIRC - v. 6.21

Is this (another) Vista compatibility issue? Just a MS issue? Anyone encouter anything like this?

Re: New mouse - no scroll wheel function [Re: supermale] #177084 19/05/07 03:35 PM
Joined: Jan 2004
Posts: 1,329
maroon Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jan 2004
Posts: 1,329
not using vista, but just a question.
does your scroll wheel function in other programs that use it, such as notepad, internet explorer, excel - or is it just mIRC having the problem?

Re: New mouse - no scroll wheel function [Re: maroon] #177089 19/05/07 04:48 PM
Joined: Dec 2005
Posts: 12
S
supermale Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Dec 2005
Posts: 12
It works in everything else I've tried so far: Mozilla Firefox, Internet Explorer, foobar2000, Windows Mail, and Adobe Acrobat. So far, the only program that will not scroll is mIRC.

Edit: Uninstalling the Intellipoint 6.1 software that came with the mouse seems to have resolved the issue. The "generic" drivers with Vista seem to work fine. I'll leave it as-is for now, but if anyone can think of another solution, please post.

Last edited by supermale; 19/05/07 05:30 PM.
Re: New mouse - no scroll wheel function [Re: supermale] #177092 19/05/07 07:08 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Sounds like incompatible drivers/software in Vista, which isn't too surprising. Wait for a newer version of the drivers/software and try again.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net