mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Bug when copying UTF-8 text #142407 18/02/06 02:02 AM
Joined: Feb 2006
Posts: 3
N
njursten Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
N
Joined: Feb 2006
Posts: 3
When you copy text from a window that has UTF-8 encoding disabled but decoding enabled it won't copy the decoded text, but the original undecoded UTF-8 text. Pasting it somewhere, even in another window that has UTF-8 encoding enabled, will result in the multi-byte characters to not appear as one character but the different characters it consists of in your usual encoding (I have multi-byte edit boxes enabled).

For example, copying "* Merley körde Avant Browser länge." will result in "* Merley körde Avant Browser länge." when pasting.

Last edited by njursten; 18/02/06 02:05 AM.
Re: Bug when copying UTF-8 text #142408 18/02/06 09:49 AM
Joined: Oct 2003
Posts: 18
L
Limerick Offline
Pikka bird
Offline
Pikka bird
L
Joined: Oct 2003
Posts: 18
I found that if you go to View...Font...UTF-8 and set it to Display and Encode, check set as default channel font, and use default, and hit ok, this problem is gone.

Re: Bug when copying UTF-8 text #142409 18/02/06 01:24 PM
Joined: Feb 2006
Posts: 3
N
njursten Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
N
Joined: Feb 2006
Posts: 3
Yes, as I wrote the problem will only appear if you don't have encoding of UTF-8 enabled.

Re: Bug when copying UTF-8 text #142410 06/03/06 03:43 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 4,591
Khaled Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Dec 2002
Posts: 4,591
Thanks this should be fixed in the next bugfix release.