mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Topic Options
#142407 - 18/02/06 02:02 AM Bug when copying UTF-8 text
njursten Offline
Self-satisified door

Registered: 18/02/06
Posts: 3
When you copy text from a window that has UTF-8 encoding disabled but decoding enabled it won't copy the decoded text, but the original undecoded UTF-8 text. Pasting it somewhere, even in another window that has UTF-8 encoding enabled, will result in the multi-byte characters to not appear as one character but the different characters it consists of in your usual encoding (I have multi-byte edit boxes enabled).

For example, copying "* Merley körde Avant Browser länge." will result in "* Merley körde Avant Browser länge." when pasting.


Edited by njursten (18/02/06 02:05 AM)

Top
#142408 - 18/02/06 09:49 AM Re: Bug when copying UTF-8 text
Limerick Offline
Ameglian cow

Registered: 27/10/03
Posts: 18
I found that if you go to View...Font...UTF-8 and set it to Display and Encode, check set as default channel font, and use default, and hit ok, this problem is gone.

Top
#142409 - 18/02/06 01:24 PM Re: Bug when copying UTF-8 text
njursten Offline
Self-satisified door

Registered: 18/02/06
Posts: 3
Yes, as I wrote the problem will only appear if you don't have encoding of UTF-8 enabled.

Top
#142410 - 06/03/06 03:43 PM Re: Bug when copying UTF-8 text
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4449
Loc: London, UK
Thanks this should be fixed in the next bugfix release.

Top