mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
irc:// not working right #266966 13/03/20 10:36 PM
Joined: Aug 2015
Posts: 46
_entropy Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
Joined: Aug 2015
Posts: 46
Ok so, if you type in a channel: irc://someserver:+6697/help

and you double-click,

It tries to connect to port 6667 no matter what port you specify.


mIRC Scripts IRC Network: irc://irc.mircscripts.net/chat
Re: irc:// not working right [Re: _entropy] #266967 14/03/20 08:58 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
Khaled Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
Thanks for your bug report. I just tested this on the Freenode link here, which uses the same format as your example, and it worked correctly. Do you see the Link request dialog pop up? In my Link request, it states the correct server address, port, and channel name.

Re: irc:// not working right [Re: Khaled] #266979 15/03/20 05:47 AM
Joined: Aug 2015
Posts: 46
_entropy Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
Joined: Aug 2015
Posts: 46
I see the link request.. It seems to be that whatever the active network and port you are on uses, it uses this.

It would be nice to have it use the currrent port in the link!

Last edited by _entropy; 15/03/20 08:06 AM.

mIRC Scripts IRC Network: irc://irc.mircscripts.net/chat
Re: irc:// not working right [Re: _entropy] #266980 15/03/20 09:08 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
Khaled Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
When I test this on the link mentioned in my previous post, it uses the port in the link, which in this case is +6697. This is different from my active server port, which is 6667.

Can you please confirm: in the link request dialog, under "mIRC has been asked to connect to:", I see "irc.freenode.net:+6697 #mIRC". What do you see in your link request in this location?

Re: irc:// not working right [Re: Khaled] #266981 15/03/20 10:01 AM
Joined: Aug 2015
Posts: 46
_entropy Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
Joined: Aug 2015
Posts: 46


mIRC Scripts IRC Network: irc://irc.mircscripts.net/chat
Re: irc:// not working right [Re: _entropy] #266982 15/03/20 08:05 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
Khaled Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
Right, so this is only not working if you type the link into a channel and double-click on it?

If you click on the Freenode link in your web browser on this page does it work?

Re: irc:// not working right [Re: Khaled] #266983 15/03/20 08:21 PM
Joined: Aug 2015
Posts: 46
_entropy Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
Joined: Aug 2015
Posts: 46
Yes.
And yes, clicking on an irc:// link from a website DOES work right.

Last edited by _entropy; 15/03/20 08:33 PM.

mIRC Scripts IRC Network: irc://irc.mircscripts.net/chat
Re: irc:// not working right [Re: _entropy] #266986 15/03/20 09:26 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
Khaled Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Dec 2002
Posts: 4,697
Thanks for clarifying. This behaviour is intentional. You can find my replies to a similar discussion here.