mIRC Homepage

Hotlinks don't work in 7.54

Posted By: klez

Hotlinks don't work in 7.54 - 29/12/18 02:43 PM

Having ON HOTLINK event in scripts, in 7.54 it doesn't work, but in 7.53 it works fine. Also, when hovering with mouse a nick in a channel (not in nick listbox), doesn't work too!

I've tested also with a clean mirc 7.54 with defaults values and the result is the same, but in previous versions it works fine.
Posted By: Khaled

Re: Hotlinks don't work in 7.54 - 29/12/18 07:15 PM

Thanks for your bug report. I have not been able to reproduce an issue with the on HOTLINK event so far. I have also not been able to find any code changes between v7.53 and v7.54 related to hotlinks. Can you provide an example script that reproduces your issue?
Posted By: klez

Re: Hotlinks don't work in 7.54 - 30/12/18 08:24 AM

Hm, today I started my Windows and is working all fine! I don't know what caused exactly, but I think it was a Windows 10 18305 Insider build issue.
Posted By: Candent

Re: Hotlinks don't work in 7.54 - 04/01/19 06:42 PM

I install 7.54 today.

I have the same problem as you describe.
Hotlink and nickname can't be pressed.
Posted By: Khaled

Re: Hotlinks don't work in 7.54 - 04/01/19 07:05 PM

I have not been able to reproduce any issues with hotlinks in v7.54. There have been no changes between v7.53 and v7.54 relating to hotlinks. Are you using a Windows insider build? Have you tried rebooting? Are you using anti-virus software?
Posted By: Flying_Hippo

Re: Hotlinks don't work in 7.54 - 13/01/19 12:05 PM

I have the same issue.

Links are not working in 7.54

I tested in two different versions: 7.53 and 7.54.

7.53


7.54



  • I use Windows 10 64-bit, build 17134.407.
  • I set "portable" setting in mIRC setup.


This is a fresh mIRC install btw, no scripts or events are used.
Posted By: Khaled

Re: Hotlinks don't work in 7.54 - 13/01/19 06:38 PM

Thanks for your post. Are you using anti-virus software? Which anti-virus software are you using? Have you tried rebooting?

I just tested this again, with a clean install, also using portable mode. I ran mIRC, typed "/echo http://example.com" and pressed enter in the Status window, and then right-clicked the mouse on the above link. It showed the "Open Link" etc. options and I was able to open the link a browser.
Posted By: Tiago

Re: Hotlinks don't work in 7.54 - 13/01/19 07:14 PM

Originally Posted By: Flying_Hippo
I have the same issue.

Links are not working in 7.54

I tested in two different versions: 7.53 and 7.54.

7.53


7.54



  • I use Windows 10 64-bit, build 17134.407.
  • I set "portable" setting in mIRC setup.


This is a fresh mIRC install btw, no scripts or events are used.


Links working in 7.54

7.54
© 2019 mIRC Discussion Forums