mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
assigning a wav to script in the room #89256 05/07/04 07:29 AM
Joined: Jul 2004
Posts: 4
B
bunty Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
B
Joined: Jul 2004
Posts: 4
I know how to assign a sound to a word when it's used in the room - for instance, when my name is typed, a wav plays "bunty" so i know i dont always have to be looking at the screen. But i now want to assign the wav "bunty audrey" but Mirc just picks up the last word so i just hear "audrey" (i have a wav for "audrey" as well). What am i doing wrong, please? I tried in the edit box of Highlight to seperate "bunty" from "audrey" with a comma as the edit box suggests but it failed.

Re: assigning a wav to script in the room #89257 05/07/04 07:56 AM
Joined: Feb 2004
Posts: 54
Cyclone Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
Joined: Feb 2004
Posts: 54
if i assume correctly, you want to play a seperate wav sound everytime the words "Bunty" and/or "Audrey" are typed in the channel?

on *:TEXT:*:#: {
if (bunty isin $1-) { .splay -w bunty.wav }
if (audrey isin $1-) { .splay -w audrey.wav }
}

hope this helps laugh

Re: assigning a wav to script in the room #89258 05/07/04 09:17 AM
Joined: Jul 2004
Posts: 4
B
bunty Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
B
Joined: Jul 2004
Posts: 4
Thank you for your response. Before i try to get to grips with yuur suggestion, i'll just clarify what i want - just in case!
I want a wav to play when "bunty" is typed in the room.
I want a different wav to play when "bunty audrey" is typed in the room. It's getting the latter to work that has so far eluded me.

bunty

Re: assigning a wav to script in the room #89259 05/07/04 11:08 AM
Joined: Feb 2004
Posts: 54
Cyclone Offline
Babel fish
Offline
Babel fish
Joined: Feb 2004
Posts: 54
on *:TEXT:bunty*audrey:#: {
.splay -w bunty_audrey.wav }
}

on *:TEXT:bunty:#: {
.splay -w bunty.wav
}

I haven't tested it but off the top of my head it should work ok m8 smile

Re: assigning a wav to script in the room #89260 05/07/04 11:48 AM
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
KingTomato Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
on *:TEXT:*bunty*:#: {
if (audrey isin $1-) /splay -w <wav>
else /splay -w <wav>
}

Would also work ;d


-KingTomato
Re: assigning a wav to script in the room #89261 05/07/04 01:17 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 759
M
Mpdreamz Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
M
Joined: Apr 2004
Posts: 759
sbuntyp blajhsas sadsaaudry would trigger on that as well

ON *:TEXT:*:#: {
if ($istok($1-,bunty,32) == $true) {
if ($istok($1-,audry,32) == $true) { /splay -w audry.wa v }
else { /splay -w bunty.way }
}
}
or
on *:TEXT:bunty:#: { /splay -w bunty.wav }
on *:TEXT:bunty audry:#: { /splay -w audry.wav }


$maybe
Re: assigning a wav to script in the room #89262 06/07/04 02:11 PM
Joined: Jul 2004
Posts: 4
B
bunty Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
B
Joined: Jul 2004
Posts: 4
i pasted in what you'd suggested. I pasted it all into the Perform box but it had no effect. As before, when "bunty audrey" was typed in the room, it activated the wav saying just "audrey" which bemuses me as "bunty" comes first and is dropped yet if "bunty" alone is typed, the wav saying that word plays. Most odd.
I'll delete that from the Perform box tonight and try one of the other suggestions but i do hope it IS the Perform box that i'm meant to be putting all this into?
Sorry for being so thick!

Re: assigning a wav to script in the room #89263 06/07/04 02:47 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
M
Mentality Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
M
Joined: Jun 2003
Posts: 5,024
The perform box is for putting commands in that you want to have executed when you connect to an IRC network.

The code above needs to be put into your Remotes section, ALT+R in a new remote file. To get a new blank file up go to File > New.

Regards,


Mentality/Chris
Re: assigning a wav to script in the room #89264 07/07/04 01:10 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
KingTomato Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
I wasn't going for bulletproof, just less code. >:D


-KingTomato
Re: assigning a wav to script in the room #89265 08/07/04 06:41 PM
Joined: Jul 2004
Posts: 4
B
bunty Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
B
Joined: Jul 2004
Posts: 4
They wont work! I'm depressed now. How hard can it be, to have "bunty audrey" trigger the wav "buntyaudrey"?
Every variant i've tried gives me just "bunty", which is already set up in the Highlight box, or "audrey" which is also set up in the Highlight box.
I have opened a new file in the Remote box, and pasted in your kind suggestions; deleted and pasted in the other kind suggestions....but every single time, when "bunty audrey" is typed, the PC steadfastly says "audrey"! When just "bunty" is typed, it says "bunty".
Am i going to have to admit defeat? And i was so thrilled to find a site that generated the wavs for me in a lovely voice!

Re: assigning a wav to script in the room #89266 08/07/04 06:46 PM
Joined: Nov 2003
Posts: 2,327
T
tidy_trax Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
T
Joined: Nov 2003
Posts: 2,327
on *:text:bunty audrey:#:{ splay buntyaudrey.wav }


New username: hixxy