mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
icons any one? #86250 10/06/04 01:20 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 397
A
ATMA Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
A
Joined: Dec 2002
Posts: 397
i have never done this before... and its slightly annoying me about finding out about it

how can i take an icon in a dialog (a .ico file) and change it from its normal size down too its smallest? w/o editing the thing.... i could do it w/ editing it i just dont want too thats all if u know please tell me =/

ATMA


Need amazing web design for low price: http://www.matrixn3t.net
Re: icons any one? #86251 10/06/04 07:47 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 295
S
shadowdemon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Dec 2002
Posts: 295
Hi ATMA

Code:
dialog new_table { [
  title "New Project"
  size -1 -1 88 430
  option dbu
  icon 1, 7 64  [color:red]1 1[/color]
}


The colours in red are the size of the icon, change this size to anything you want,
i used 1 to represent the smallest icon size you can use

Hope you find this usefull
ShadowDemon


Never argue with an idiot...they'll drag you down to their level and beat you up with experience
Re: icons any one? #86252 10/06/04 04:37 PM
Joined: Jul 2003
Posts: 742
MTec89 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jul 2003
Posts: 742
he wants to change the icon index (like diff sized icons in one *.ICO file.) i dont know how to do that though

edit:
there are 4 diff sizes of the same icon, in one ICO file

Last edited by MTec89; 10/06/04 04:47 PM.

http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net
Re: icons any one? #86253 10/06/04 04:59 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 295
S
shadowdemon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Dec 2002
Posts: 295
Quote:
he wants to change the icon index (like diff sized icons in one *.ICO file.) i dont know how to do that though


Sorry if i have misread ATMAS post, but i dont see anything about him wanting to change the icon index, i thought
he wanted to know how to change the size of icons.

If he wants to change the icon index try this as an example
Code:
  icon 21, 2 130 16 16,  mircscripts.icl, [color:red]1[/color]
  icon 22, 19 130 16 16,  mircscripts.icl, [color:red]9[/color]
  icon 23, 36 130 16 16,  mircscripts.icl, [color:red]8[/color]
  icon 24, 53 130 16 16,  mircscripts.icl, [color:red]11[/color]


the numbers at the end in red , are the icons within an Icon Library or ICL file, microangelo can make these librarys


You can edit any icon and size, for example 16x16 (which if ATMA wants he didnt state this clearly) or 38x38 or 48x48
using any standard icon editor program, i myself use Microangelo, to to this, but theres tons of icon editor programs
try http://www.snapfiles.com

Anymore probs and get back to me smile
if this is still not what you want, i know the post prolly isnt too clear, i`m sorry

ShadowDemon


Never argue with an idiot...they'll drag you down to their level and beat you up with experience
Re: icons any one? #86254 10/06/04 05:44 PM
Joined: Jul 2003
Posts: 742
MTec89 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jul 2003
Posts: 742
he gets an error i dont know the error any more, but he will post it when he gets home


http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net
Re: icons any one? #86255 10/06/04 10:43 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 397
A
ATMA Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
A
Joined: Dec 2002
Posts: 397
see here is my prob... i even tested this w/ an icon that is 16x16 that is the only thing in it i have it on the dialog and it streatchs and apears as like a 32x32 icon (defeault?) and i have no idea wtf is w/ it... i try to do the whole index thing and it just errors the dialog =/


Need amazing web design for low price: http://www.matrixn3t.net
Re: icons any one? #86256 11/06/04 12:12 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 295
S
shadowdemon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Dec 2002
Posts: 295
Hi ATMA

Umm i have no idea why it would strecth the icon from a 16x16 to a 32x32, only other thing i can think of is
do you use a dialog creation program, eg DialogStudio, StarDust or MDXStudio ?

Maybe they are at fault when creating the dialog code.

Can you post the dialog code ?, and maybe somebody can figure this out.

I have been making ICL files and using indexs with no problems for ages so i dont get errors smile

ShadowDemon


Never argue with an idiot...they'll drag you down to their level and beat you up with experience