mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Status window default font setting #55429 17/10/03 08:18 AM
Joined: Apr 2003
Posts: 42
N
NighTTripper Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
N
Joined: Apr 2003
Posts: 42
I have tried to set the font to one of my choosing for Status . I have tried setting it from Options. I have typed /font and set it that way. I have typed /font (size) (fontname). I have typed /quit to save it, and used the X to quit, but nothing will save the selection. Every time I quit and reconnect, it ALWAYS goes to the mIRC default. I have even edited the mirc.ini to set it. Didn't work. The strange thing is that ALL channel windows have a check box to set the font as default on what you select for them, but Status has NO check box for this. WHY?

Re: Status window default font setting #55430 17/10/03 08:26 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
L
landonsandor Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
L
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
As far as why there's not a checkbox, there never was before altho we never had multiserve before 6.0 so it wasnt needed altho it would make sence for a new feature. I'd agree with it.

As for why it wont keep, I havent a clue. The only thing I could think of is a screwed mirc.ini file, but that shouldnt be your first line of thinking for every issue. What version of mirc do you have? Is it only with this version that it's happeneing - meaning have you used other mircs and has this issue happened before?


Those who fail history are doomed to repeat it
Re: Status window default font setting #55431 18/10/03 03:29 AM
Joined: Apr 2003
Posts: 42
N
NighTTripper Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
N
Joined: Apr 2003
Posts: 42
I am using 6.12 and you are right, there has not been any check box for default font in Status. I have to use perform to do the font change with /font -sd (size) (fontname). Also, it would be NICE to have hyperlinked in the mirc.hlp file the section you call up by typing /help /font for it to go straight to that section /font instead of scrolling to the command.

Re: Status window default font setting #55432 18/10/03 08:11 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
L
landonsandor Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
L
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
have you tried installing a fresh 6.12 into a diff directory? If so, does the issue remain?


Those who fail history are doomed to repeat it
Re: Status window default font setting #55433 18/10/03 08:26 AM
Joined: Apr 2003
Posts: 42
N
NighTTripper Offline OP
Ameglian cow
OP Offline
Ameglian cow
N
Joined: Apr 2003
Posts: 42
this problem has been since version 6.03. And, Yes it does the same on a new folder install.

Re: Status window default font setting #55434 18/10/03 09:18 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
L
landonsandor Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
L
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
Just weird - Ive kept my settings since 3.2 for as long as we've been able to and I never ran into that issue. Make the suggestion about the default font option for status windows - would solve your problem and is a good idea (so you should get the credit) smile


Those who fail history are doomed to repeat it