mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Page 1 of 2 1 2
Status bar for mIRC ? #47249 05/09/03 12:41 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 3
R
runner Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
R
Joined: Sep 2003
Posts: 3
I was wondering, did anyone suggested a statusbar for main mIRC window? this is one feature that I and my friends would like to see, a statusbar with let's say 3-4 fields (cells) with some basic (or some other) informations, like what network I'm on right now, current time or connected time etc..

Also it would be great to see this statusbar with support for scripters.. same as you have default popups, there could be default values for statusbar cells, and just as is possible to override default popups using (or writing) a script, it would be possible to set up your own values in a statusbar with a script. This would bring maybe 6-7 new commands and/or identifiers for scripters.

[ pollstart ]
[ polltitle=Would you like a statusbar for mirc? ]
[ polloption=Yes. ]
[ polloption=No. ]
[ polloption=I can't decide. ]
[ polloption=I don't understand what is this poll about. ]
[/ pollstop ]


Re: Status bar for mIRC ? #47250 05/09/03 12:52 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
This can already be done with mIRC.
Use ktools.dll
Code:
on 1:START: {
  dll ktools.dll CreateSb .
  dll ktools.dll SbSetParts 100 200 300 -1
  dll ktools.dll SbSetText 0 > asdf > This
  dll ktools.dll SbSetText 1 > asdf > is
  dll ktools.dll SbSetText 2 > asdf > a
  dll ktools.dll SbSetText 3 > asdf > status bar.
}


Quote:

[ pollstart]
[ polltitle=Would you like a statusbar for mirc? ]
[ polloption=Yes. ]
[ polloption=No. ]
[ polloption=I can't decide. ]
[ polloption=I don't understand what is this poll about. ]
[ pollstop ]

Try making the bit in italic, like [/ pollstop ].
But close the evaluation brackets.
The reason I spread them out is because if they was closed it'd evaluate the UBB code.

Re: Status bar for mIRC ? #47251 05/09/03 12:57 AM
Joined: Jul 2003
Posts: 742
MTec89 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jul 2003
Posts: 742
it dont evaluate it. [/pollstop]


http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net
Re: Status bar for mIRC ? #47252 05/09/03 01:02 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 3
R
runner Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
R
Joined: Sep 2003
Posts: 3
O, I know for that, but I would like to see this inside mIRC itself, without using dll's.

Speaking of dll's, it would be nice also to see some options that MDX provide.. this would really shorten scripting jobs, and possibly make some scripts faster


--------------------------------------
I need to fix that pool smile

Re: Status bar for mIRC ? #47253 05/09/03 01:05 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
shocked, well i t was just an assumption.
I stand corrected. smile

Re: Status bar for mIRC ? #47254 05/09/03 01:09 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
It would be nice to save coding I guess, but what would you want a dll for? I doubt you could put anything in the status bar without a dll anyway, unless Khaled adds some events, identifiers and possibly a /statusbar command. smile

Re: Status bar for mIRC ? #47255 05/09/03 01:21 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 3
R
runner Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
R
Joined: Sep 2003
Posts: 3
I don't want dll, just as you said - something like:

/statusbar command,

an internal command/identifier.. this is what I was talking about.

Re: Status bar for mIRC ? #47256 05/09/03 01:25 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
S
SladeKraven Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 3,547
Yes I know, but I was just saying you could use the dll to save having to code it into mIRC.
Nonetheless it is a great suggestion. smile

Re: Status bar for mIRC ? #47257 05/09/03 04:20 AM
Joined: Apr 2003
Posts: 426
neophyte Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
Joined: Apr 2003
Posts: 426
I've noticed that ktools.dll when used in mIRC 6.1 produces some nasty "clutterage" and causes one of the mIRC toolbars to go missing.


--------
mIRC - fun for all the family (except grandma and grandpa)
Re: Status bar for mIRC ? #47258 05/09/03 04:21 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
_
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
_
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
thats because ktools wasnt desinged to work for mirc6.1 it will most likely get updated and it will then most likely work.


D3m0nnet.com
Re: Status bar for mIRC ? #47259 05/09/03 05:11 PM
Joined: Apr 2003
Posts: 210
S
saxon Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Apr 2003
Posts: 210
Well that's beside the point though as the poster is suggesting this as an addition to mIRC..

Personally I dont think it would add anything as mIRC has an entire "status window" devoted to each connection already...

Re: Status bar for mIRC ? #47260 05/09/03 05:36 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
KingTomato Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jan 2003
Posts: 3,012
I would also like to see a status bar. It wouldn't have to include icon support either, but just a way of managing text..

Code:
/Statusbar -seNrN [ON|OFF|Params]

        Toggle the statusbar by typing /statusbar [ON|OFF]
        typing /statusbar will show the current toggles position

 -s     Sets column count and width. Including a width of -1 will extend the column
        to the end of the bar.
        /statusbar <count> [colum_1_width] [column_2_width] ... [column_N_width]

 -eN    Edits column N inserting text Params
        /statusbar -e1 Status: Connected

 -rN    Clears column N's text


$statusbar(N)

  Returns true of status bar is enabled

  Properties:
    width    Returns the width of that column
    text     Returns the text in column N



And to give an example:

Code:
alias sbar {
  ; Enable status bar
  if (!$Statusbar) /statusbar on

  ; Set Column Count
  /statusbar -s 3 300 250 -1

  ; Enter Data
  /statusbar -e1 Status: $iif($server, Online [[ $+ $network $+ ]], Offline)
  /statusbar -e2 Uptime: $uptime(system, 3)
  /statusbar -e3 mp3: $iif($nopath($insong.fname), $ifmatch, Nothing Playing)
}


-KingTomato
Re: Status bar for mIRC ? #47261 07/09/03 02:27 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 196
T
trenzterra Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
T
Joined: Dec 2002
Posts: 196
errwhats the official website of ktools.dll?


trenzterra
AustNet #trenzterra and #w
Head Scripter @ http://trenzterra.uni.cc
Re: Status bar for mIRC ? #47262 07/09/03 02:43 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
_
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
_
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527


D3m0nnet.com
Re: Status bar for mIRC ? #47263 07/09/03 03:50 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 4
K
kfreak Offline
Self-satisified door
Offline
Self-satisified door
K
Joined: Dec 2002
Posts: 4
Quote:
thats because ktools wasnt desinged to work for mirc6.1 it will most likely get updated and it will then most likely work.


smart guy smirk

Re: Status bar for mIRC ? #47264 07/09/03 05:33 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
_
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
_
Joined: Dec 2002
Posts: 1,527
ha i figured ud be around eventually. keep up the good work and effort uve put into ktools ... i love using that in my mirc scripts ..... especially all the docking features ..... would be excellant to see ya put multi docking into it .. but if not its still an awesome tool


D3m0nnet.com
Re: Status bar for mIRC ? #47265 07/09/03 10:17 AM
Joined: May 2003
Posts: 215
lammkott Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
Joined: May 2003
Posts: 215
I personally have never seen the need for a statusbar in mIRC, a lot of the ones people have added using kTools.dll have been made to display infomation that the person using mIRC should know (nickname, active window, etc.). I know most people will disagree with me, but I don't see any reason to add something like this to the next version of mIRC.


- Jason
Re: Status bar for mIRC ? #47266 07/09/03 10:41 AM
Joined: Jun 2003
Posts: 130
O
obsessed Offline
Vogon poet
Offline
Vogon poet
O
Joined: Jun 2003
Posts: 130
Usermode and server are two i can think of that would be useful.
You could put your ping in there which would be great too.


If only women came with popup menus and online help.
Re: Status bar for mIRC ? #47267 07/09/03 02:22 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 4
K
kfreak Offline
Self-satisified door
Offline
Self-satisified door
K
Joined: Dec 2002
Posts: 4
Multi Docking already works but I've yet to try it with 6.1. Mabye one day I'll get around to posting some screenshots, but I'm working dilligently on it in my free time.

Re: Status bar for mIRC ? #47268 07/09/03 02:45 PM
Joined: Apr 2003
Posts: 426
neophyte Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
Joined: Apr 2003
Posts: 426
Well duh. I know that.



In reply to the overall thread, it would be better if there was improved dialogs.

A dialog that could:

A) Be dockable to any part of the mIRC window

B) Use multiple columns within a list table (like MDX)

C) + some other stuff I can't quite remember what I was going to say.


--------
mIRC - fun for all the family (except grandma and grandpa)
Page 1 of 2 1 2