mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Topic Options
#39416 - 03/08/03 04:48 PM ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
does someone have an old ftp upload script laying around?
i need to be able to login, and upload just one file (and over write the old file) to the main directory and disconnec\
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39417 - 03/08/03 09:56 PM Re: ftp
KingTomato Offline
Planetary brain

Registered: 04/01/03
Posts: 3012
Loc: New Hampshire, USA
use a batch file..

[ftpupload.bat]
@ECHO OFF
FTP
OPEN <location>
<password>
STOR <filename>
QUIT


laugh
_________________________
-KingTomato

Top
#39418 - 03/08/03 11:07 PM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
where do i put login name?
i tried running it and it just says ftp>
anything i type is invalid command......

this cant be done in mirc using sockets?? mirc needs it....


Edited by MTec89 (03/08/03 11:33 PM)
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39419 - 04/08/03 12:31 AM Re: ftp
KingTomato Offline
Planetary brain

Registered: 04/01/03
Posts: 3012
Loc: New Hampshire, USA
login and write down all the commands you use when you go throguh dos. Then in a batch file put all thos commands in the order you used them. then when u want to upload it, execute the batch file.
_________________________
-KingTomato

Top
#39420 - 04/08/03 12:33 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
i dont use dos i use bulletproof ftp client so idk what the commands are
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39421 - 04/08/03 12:53 AM Re: ftp
KingTomato Offline
Planetary brain

Registered: 04/01/03
Posts: 3012
Loc: New Hampshire, USA
Start>>run "cmd"

type:

FTP
OPEN ftp.<site>.com

(you'll be asked for name & password)

<name>
<password>

(now you'll come to a prompt FTP>. Here you use the STAR command to send the filename)

STOR <filename>

(it will then send the fine (i believe in binary mode) Then use QUIT to close the FTP and EXIT to leave dos)

QUIT
EXIT
_________________________
-KingTomato

Top
#39422 - 04/08/03 12:59 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
first off cmd is for 2k/xp i have win 98

and i got everything except i cant figure out the STOR command
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39423 - 04/08/03 01:02 AM Re: ftp
KingTomato Offline
Planetary brain

Registered: 04/01/03
Posts: 3012
Loc: New Hampshire, USA
try "help" in the ftp prompt
_________________________
-KingTomato

Top
#39424 - 04/08/03 01:12 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
i dont understand this i could only get the ftp promt to show once

now all it does is send the blinging cursor to the next line and it just acts like its busy, but it isnt doing anything
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39425 - 04/08/03 02:06 AM Re: ftp
Online Offline
Hoopy frood

Registered: 09/12/02
Posts: 1922
C:\Work>ftp -help
  • Displays command-line parameters
C:\Work>ftp
ftp> help
  • Displays valid FTP commands
Also, have a look at this tutorial.

Top
#39426 - 04/08/03 02:07 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
ftp -help didnt work either
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39427 - 04/08/03 02:10 AM Re: ftp
Online Offline
Hoopy frood

Registered: 09/12/02
Posts: 1922
I'm on win98 too, and the above worked fine. What's the error message you get?

Top
#39428 - 04/08/03 02:15 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
no error, it just doesnt do anything when i type ftp
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39429 - 04/08/03 02:21 AM Re: ftp
Online Offline
Hoopy frood

Registered: 09/12/02
Posts: 1922
Start -> Run -> command

Now a DOS window is open, and you have a c:\folder> prompt. Type ftp -help. What is displayed on the screen?

Top
#39430 - 04/08/03 02:45 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
rofl...im not stupid.

it just does not do anything after i hit return

ok a -few- restarts fixed it, heres what i get http://matrixn3t.net/mtec89/ftpdos.png


Edited by MTec89 (04/08/03 02:54 AM)
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39431 - 04/08/03 04:12 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
so what command do i use?
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39432 - 04/08/03 04:40 AM Re: ftp
Online Offline
Hoopy frood

Registered: 09/12/02
Posts: 1922
Check out the tutorial, it explains how to upload a file using ftp.exe.

Top
#39433 - 04/08/03 04:54 AM Re: ftp
MTec89 Offline
Hoopy frood

Registered: 25/07/03
Posts: 742
Loc: Ohio, U.S.A.
i dont understand what command uploads the file
_________________________
http://MTec89Net.com
irc.freenode.net #MTec89Net

Top
#39434 - 04/08/03 05:42 AM Re: ftp
Online Offline
Hoopy frood

Registered: 09/12/02
Posts: 1922
put filename - enclose file in quotes if it contains spaces. For example, put "c:\program files\file.txt".

Top
#39435 - 04/08/03 07:46 AM Re: ftp
KingTomato Offline
Planetary brain

Registered: 04/01/03
Posts: 3012
Loc: New Hampshire, USA
My mistake. I mean put, not stor. Stor is server side, rather than client.
_________________________
-KingTomato

Top