mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Topic Options
#265592 - 05/06/19 02:48 AM Popup Issues
TheArkNet Offline
Self-satisified door

Registered: 03/06/19
Posts: 3
I'm trying to create popups for a new script I'm working on but when I do a channel popup with submenus and test it the menu pops up but has all the options listed in the primary popup instead of having a submenu popout.

Also $iif statements aren't resolving in popups they display as the full code up to the :.

Any suggestions?

Top
#265596 - 05/06/19 11:11 PM Re: Popup Issues [Re: TheArkNet]
maroon Offline
Hoopy frood

Registered: 12/01/04
Posts: 1158
Is this the kind of stuff you're trying to put in the menu?

Code:
menu channel {
  top menu
  .level 1 menu
  ..level 1 label:noop
  ..level 1 labe2:noop
  ..$iif($asctime($ctime,ddd) == Sun, $style(1) Today is $v2):noop
  ..$iif($asctime($ctime,ddd) == Mon, $style(1) Today is $v2):noop
  ..$iif($asctime($ctime,ddd) == Tue, $style(1) Today is $v2):noop
  ..$iif($asctime($ctime,ddd) == Wed, $style(1) Today is $v2):noop
  ..$iif($asctime($ctime,ddd) == Thu, $style(1) Today is $v2):noop
  ..$iif($asctime($ctime,ddd) == Fri, $style(1) Today is $v2):noop
  ..$iif($asctime($ctime,ddd) == Sat, $style(1) Today is $v2):noop
  ..level 2 menu
  ...level2 label1:noop
  ...level2 label2:noop
}


This is how it looks if you're putting your channel item in a script. If you want it in the popups file, put the code in-between the curly braces in the view/channel tab of the alt+P editor

Top
#265600 - 07/06/19 03:36 AM Re: Popup Issues [Re: maroon]
TheArkNet Offline
Self-satisified door

Registered: 03/06/19
Posts: 3
Code:
menu channel {
  	Register $chan : var %cspass $?*="Password For $chan " | cs register # %cspass
  	Topic Control
  	.Set New Topic : topic # $$?="New Topic for $chan"
  	.Topic lock
  	..On : cs set # keeptopic on
  	..Off : cs set # keeptopic off
  	Set New Entry Message : cs set # entrymsg $$?="New Entry Message"
  	Set Channel to Secure (Nickserv users only) : cs set # secure on
}





That's what I've got but it appears like this:

Top
#265601 - 07/06/19 11:51 AM Re: Popup Issues [Re: TheArkNet]
Loki12583 Online
Hoopy frood

Registered: 22/01/04
Posts: 1271
You can't use the tab character

Top
#265602 - 07/06/19 09:55 PM Re: Popup Issues [Re: TheArkNet]
Raccoon Offline
Hoopy frood

Registered: 18/02/03
Posts: 2600
To elaborate: Use CTRL + H for indentation in mIRC's script editor, or use space-space-space-space in Notepad. Tab-indent (0x09) is not supported by the mSL parser.

For extra fun: the Tab character is used in Menus to signify a right-justified portion of the menu text, usually an accelerator hotkey. eg: Copy Nickname $+ $chr(9) $+ Ctrl+F7: /CF7
_________________________
Well. At least I won lunch.
Good philosophy, see good in bad, I like!

Top
#265603 - 08/06/19 01:00 AM Re: Popup Issues [Re: Raccoon]
TheArkNet Offline
Self-satisified door

Registered: 03/06/19
Posts: 3
The tabs where it *facepalm* Didn't even mean to have them in there...

Top