mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Topic Options
#264667 - 29/12/18 02:43 PM Hotlinks don't work in 7.54
klez Offline
Babel fish

Registered: 08/09/15
Posts: 82
Loc: Republic of Moldova
Having ON HOTLINK event in scripts, in 7.54 it doesn't work, but in 7.53 it works fine. Also, when hovering with mouse a nick in a channel (not in nick listbox), doesn't work too!

I've tested also with a clean mirc 7.54 with defaults values and the result is the same, but in previous versions it works fine.

Top
#264669 - 29/12/18 07:15 PM Re: Hotlinks don't work in 7.54 [Re: klez]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4441
Loc: London, UK
Thanks for your bug report. I have not been able to reproduce an issue with the on HOTLINK event so far. I have also not been able to find any code changes between v7.53 and v7.54 related to hotlinks. Can you provide an example script that reproduces your issue?

Top
#264671 - 30/12/18 08:24 AM Re: Hotlinks don't work in 7.54 [Re: Khaled]
klez Offline
Babel fish

Registered: 08/09/15
Posts: 82
Loc: Republic of Moldova
Hm, today I started my Windows and is working all fine! I don't know what caused exactly, but I think it was a Windows 10 18305 Insider build issue.

Top
#264708 - 04/01/19 06:42 PM Re: Hotlinks don't work in 7.54 [Re: klez]
Candent Offline
Pikka bird

Registered: 08/10/15
Posts: 14
I install 7.54 today.

I have the same problem as you describe.
Hotlink and nickname can't be pressed.

Top
#264709 - 04/01/19 07:05 PM Re: Hotlinks don't work in 7.54 [Re: Candent]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4441
Loc: London, UK
I have not been able to reproduce any issues with hotlinks in v7.54. There have been no changes between v7.53 and v7.54 relating to hotlinks. Are you using a Windows insider build? Have you tried rebooting? Are you using anti-virus software?

Top
#264806 - 13/01/19 12:05 PM Re: Hotlinks don't work in 7.54 [Re: Khaled]
Flying_Hippo Offline
Mostly harmless

Registered: 13/01/19
Posts: 1
I have the same issue.

Links are not working in 7.54

I tested in two different versions: 7.53 and 7.54.

7.53


7.54



  • I use Windows 10 64-bit, build 17134.407.
  • I set "portable" setting in mIRC setup.


This is a fresh mIRC install btw, no scripts or events are used.


Edited by Flying_Hippo (13/01/19 12:32 PM)
Edit Reason: more info

Top
#264810 - 13/01/19 06:38 PM Re: Hotlinks don't work in 7.54 [Re: Flying_Hippo]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4441
Loc: London, UK
Thanks for your post. Are you using anti-virus software? Which anti-virus software are you using? Have you tried rebooting?

I just tested this again, with a clean install, also using portable mode. I ran mIRC, typed "/echo http://example.com" and pressed enter in the Status window, and then right-clicked the mouse on the above link. It showed the "Open Link" etc. options and I was able to open the link a browser.

Top
#264811 - 13/01/19 07:14 PM Re: Hotlinks don't work in 7.54 [Re: Flying_Hippo]
Tiago Offline
Vogon poet

Registered: 05/07/14
Posts: 118
Originally Posted By: Flying_Hippo
I have the same issue.

Links are not working in 7.54

I tested in two different versions: 7.53 and 7.54.

7.53


7.54



  • I use Windows 10 64-bit, build 17134.407.
  • I set "portable" setting in mIRC setup.


This is a fresh mIRC install btw, no scripts or events are used.


Links working in 7.54

7.54
_________________________
TECO
irc.PTirc.org (IRCop)

Top