mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
sounds #2510
19/12/02 03:33 AM
19/12/02 03:33 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 94
K
krunch Offline OP
Babel fish
krunch  Offline OP
Babel fish
K

Joined: Dec 2002
Posts: 94
might have posted this in the wrong section, but when playing a sound through mIRC using $splay() its tinny and has a strange base, use winamp or any other media play and its fine has anyone had this prob b4 ?


Lets get dirty
Re: sounds #2511
20/12/02 11:23 AM
20/12/02 11:23 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,984
Hill End, NSW, Australia
Watchdog Offline
Hoopy frood
Watchdog  Offline
Hoopy frood

Joined: Dec 2002
Posts: 2,984
Hill End, NSW, Australia
I have had a problem like this but it's not a mIRC problem, probably the quality of the file to being with as I have had them sound tinny in Media Player, which mIRC (as I understand) uses to play sounds.

I've never had it become peculiar to mIRC alone though and it hasn't happened much.


Induced IRC
irc.induced.net
Re: sounds #2512
21/12/02 03:04 AM
21/12/02 03:04 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 332
Louisiana, USA
C
Cheech Offline
Fjord artisan
Cheech  Offline
Fjord artisan
C

Joined: Dec 2002
Posts: 332
Louisiana, USA
splay uses the default sound setting to your operating system the quality of this will be poor alot of times you would do best to use the winamp instead of the splay feature i use winamp in my mp3 player you can do so like this
.Play:/set %song1 $sfile($mp3dir,%playlist,Play!) | /run -n %song1
where as %playlist is simply the name of the window which comes up for the files eg. /set %playlist krunch's sounds
hope that helps ..