mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Topic Options
#250721 - 28/01/15 06:54 PM mIRC covering Windows Task Bar/buttons
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
Somehow, I clicked something and my channel buttons all moved to the bottom and are covering Windows task bar. When I move the buttons to the top, mIRC still covers Windows task bar. How can I fix this?
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top
#250722 - 28/01/15 07:20 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Raccoon Offline
Hoopy frood

Registered: 18/02/03
Posts: 2590
I assume you have your Windows Taskbar set to Auto-hide. I would say you accidentally set mIRC to Always On Top.

Right-click mIRC's title bar, and uncheck "On Top."
_________________________
Well. At least I won lunch.
Good philosophy, see good in bad, I like!

Top
#250723 - 28/01/15 07:44 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
Sorry to say I can't even find setting for Windows Task Bar and mIRC not set for always on top.
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top
#250724 - 28/01/15 07:49 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Raccoon Offline
Hoopy frood

Registered: 18/02/03
Posts: 2590
See if a reboot helps then. It might be a one time glitch in Windows.
_________________________
Well. At least I won lunch.
Good philosophy, see good in bad, I like!

Top
#250725 - 28/01/15 07:59 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
No help with three reboots.
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top
#250726 - 28/01/15 08:28 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Raccoon Offline
Hoopy frood

Registered: 18/02/03
Posts: 2590
Right-click a blank area on your Windows Taskbar. Select Properties. Un-check "[x] Auto-hide the taskbar."
_________________________
Well. At least I won lunch.
Good philosophy, see good in bad, I like!

Top
#250727 - 28/01/15 08:40 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
Thanks for your continuing help. The "auto-hide" in Windows Task Bar wasn't checked. I checked it and unchecked it. No help.
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top
#250728 - 28/01/15 08:51 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Raccoon Offline
Hoopy frood

Registered: 18/02/03
Posts: 2590
I'm out of ideas for the behavior as you've described it. Would you mind showing us?

Press the PrntScn button your keyboard to take a screen capture.

Open https://imgur.com/ and click on Upload at the top.

Press CTRL+V to paste your screen capture and click Start Upload.

Share the Imgur link with us.
_________________________
Well. At least I won lunch.
Good philosophy, see good in bad, I like!

Top
#250729 - 28/01/15 09:17 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Raccoon]
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
Uploaded as mircsettings.jpg -- as you can see, there should be four lines of channel buttons.
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top
#250730 - 28/01/15 09:57 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Wims Offline
Planetary brain

Registered: 31/07/06
Posts: 3496
Loc: France
I think you are talking about the switchbar, right click in an empty area of that bar with the 'channel buttons' and select position > top, if you want it on top.
But even at the bottom it shouldn't overlap the taskbar, that could be explained by the fact that you have mIRC running in fullscreen, you can press F11 to toggle the fullscreen mode


Edited by Wims (28/01/15 10:02 PM)
_________________________
Looking for a good help channel about mIRC? Check #mircscripting @ irc.swiftirc.net

Top
#250731 - 28/01/15 10:03 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Wims]
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
The channel names at the bottom of the mIRC screen. Should be four rows. That part would be okay if those were raised a bit. Also the minimize/maximize and X to close aren't showing.
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top
#250732 - 28/01/15 10:57 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Wims Offline
Planetary brain

Registered: 31/07/06
Posts: 3496
Loc: France
You are a bit unclear, can you make a screenshot of what you mean? You can type /menubar on in any editbox to display the menubar, without it you cannot get the minimize/maximize/close buttons of a window when maximized
_________________________
Looking for a good help channel about mIRC? Check #mircscripting @ irc.swiftirc.net

Top
#250738 - 29/01/15 10:24 AM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Raccoon Offline
Hoopy frood

Registered: 18/02/03
Posts: 2590
Originally Posted By: Handle_With_Care
Uploaded as mircsettings.jpg -- as you can see, there should be four lines of channel buttons.


Where is the upload? You didn't follow my Imgur instructions.
_________________________
Well. At least I won lunch.
Good philosophy, see good in bad, I like!

Top
#250747 - 29/01/15 04:10 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4420
Loc: London, UK
It sounds like you might have the "Full Screen" option enabled?

Top
#250749 - 29/01/15 05:57 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Khaled]
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
BINGO! That fixed it. Many thanks, Khaled. You're the tops as always smile


Edited by Handle_With_Care (29/01/15 05:58 PM)
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top
#250750 - 29/01/15 06:11 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Handle_With_Care]
Wims Offline
Planetary brain

Registered: 31/07/06
Posts: 3496
Loc: France
Well, I suggested that in my first post wink
_________________________
Looking for a good help channel about mIRC? Check #mircscripting @ irc.swiftirc.net

Top
#250756 - 29/01/15 09:10 PM Re: mIRC covering Windows Task Bar/buttons [Re: Wims]
Handle_With_Care Offline
Babel fish

Registered: 12/03/06
Posts: 61
Loc: Southern California, USA
You are correct, Wims, and my apologies. I was looking at a different full screen setting and didn't find that one in Settings. I found it in View and things all okay now. Thanks for your patience and help.
_________________________
mIRC 7.51, 64-bit Win-7/SP1 Home Premium
IRC Operator irc.Prison.NET

Top