mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Topic Options
#247931 - 09/09/14 10:31 AM [7.36]: an Switchbar unknown bug
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
Hello,

I saw the switchbar having issues with network channels and queries.

check the videos to see what i mean, i have /remote off

File: http://tinyurl.com/mirc-bug

- Thanks!
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top
#247947 - 10/09/14 12:44 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4379
Loc: London, UK
Unfortunately I could not see what the issue was in the video. When posting a bug report, please describe the bug and provide a step by step method of reproducing it. A video can be useful in some situations but most of the time, a description is more helpful.

Top
#247949 - 10/09/14 12:49 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: Khaled]
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
The problem is into the switchbar the channels location are not sort correctly by the network, also the reason that i post an video is because i have not the best knowledge in english language to explain exactly the bug.

now it is: Network1 (seperator) Network2 #chan1 #chan2 #chan1(from Network1) #chan2(from Network1)

the correct must be: Network1 #chan1 #chan2 (seperator) Network2 #chan1 #chan2

- Thanks!


Edited by westor (10/09/14 12:54 PM)
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top
#247952 - 10/09/14 01:06 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4379
Loc: London, UK
Thanks, I remember this issue being reported before, however I was never able to reproduce it. Are you able to reproduce this issue with a clean install of mIRC? Or with a specific set of steps?

Top
#247954 - 10/09/14 01:39 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: Khaled]
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
In an clean install of the mIRC i am not able to see this bug, when i saw this bug i use /remote off and trying to move the switchbar and waiting to fix, but i have not any dlls,coms in use only some un useful codes that have not effect the switchbar! so i cannot check why this is happening but i thought good to report and track an video to give you and maybe you will know the why, i think the problem is while i open an query window or an custom @window the new window that is opening does not sort in the switchbar correctly in some situations.
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top
#247957 - 10/09/14 06:37 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
FroggieDaFrog Offline
Hoopy frood

Registered: 16/04/10
Posts: 910
Loc: USA
I was the one that had this issue before. It was due to a currupt mIRC: http://forums.mirc.com/ubbthreads.php/topics/227858
_________________________
I am SReject
My Stuff

Top
#248001 - 14/09/14 07:39 AM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: FroggieDaFrog]
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
Actually i thing i found the way for this bug (NOT SURE) but take in mind maybe will be from this, when i am connected in more than 3-4 networks and i have an custom window open (e.g: @Links) and when i am trying to view an log via "Log Files" manager and click on an log file to view it then the switchbar getting wrong position on channel windows and on all the others, this is my theory because before i open an log file via "Log Files" the switchbar was ok.

Edit: Also i had and the @Channels List window open from the last connected network.

- Thanks!
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top
#248087 - 19/09/14 11:36 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4379
Loc: London, UK
I have looked at your video more closely and can now see the issue.

When the issue occurs: if you enable the treebar, does it show the same issue? Also, do you have any items set in the Window/Order dialog? If you change/delete those items, does it resolve the issue?

I have not been able to reproduce the issue so far, however the cause is very likely in the window order sort routine. It sorts windows according to a number of criteria, such as connection id, window type, alphabetically, window order dialog settings, and so on. I will need to look through it to see if I can spot any issues.


Edited by Khaled (20/09/14 12:25 PM)

Top
#248094 - 20/09/14 12:27 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4379
Loc: London, UK
In the video, the channels grouped by themselves (#hellas, #ScriptING, #O, #DreamIRC), were they on IRCnet?

Top
#248095 - 20/09/14 12:33 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: Khaled]
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
The connected channels by network were:

IRCnet: #Hellas,#ScriptING,#O,#DreamIRC
Q-NET: #Hellas,#ScriptING,#O,#DreamIRC,#test_chan
SwiftIRC: #mircscripting,#msl
SandboxIRCnet: #services,#bopm
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top
#248096 - 20/09/14 12:49 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4379
Loc: London, UK
Are you using /window -z in any of your scripts to modify the order of non-custom windows?

Top
#248097 - 20/09/14 12:56 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: Khaled]
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
No, also the problem is and with /remote off.
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top
#248106 - 20/09/14 06:59 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
Also even i have the treebar enabled the problem still.
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top
#248113 - 21/09/14 01:04 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: westor]
Khaled Offline


Planetary brain

Registered: 04/12/02
Posts: 4379
Loc: London, UK
Thanks, I found an issue in the windows sort routine that may be the cause of what you are seeing. It would only occur in some very specific contexts and after many windows had been opened and closed. This issue should be fixed in the next version.

Top
#248115 - 21/09/14 01:06 PM Re: [7.36]: an Switchbar unknown bug [Re: Khaled]
westor Offline
Hoopy frood

Registered: 27/12/08
Posts: 1511
Loc: Greece
YESSS!!!!!! i am waiting to use the beta version to check it!
_________________________
Need Online mIRC help or an mIRC Scripting Freelancer? -> http://westor.ucoz.com/contact <-

Top