mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Clicking link does not open default browser #238459 31/07/12 07:44 PM
Joined: Jul 2012
Posts: 3
J
jazpermo Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
J
Joined: Jul 2012
Posts: 3
I'm using 7.25 and whenever I click a link to open, its not using the default browser. In my case it should be Chrome. However it's opening Internet Explorer everytime. Is this a known issue?

Re: Clicking link does not open default browser [Re: jazpermo] #238463 31/07/12 10:03 PM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
argv0 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
Type the following in mIRC and copy the results here:

//echo -a $version $os $md5($mircexe,2) $file($mircexe).sig $dll(0) $script(0) $com(0)

If you get a message about $dll() or $com() being locked, remove those identifiers from the line and try again (but please mention if that happened).


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
Re: Clicking link does not open default browser [Re: argv0] #238464 31/07/12 10:10 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 3,741
W
Wims Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
W
Joined: Jul 2006
Posts: 3,741
That command could be edited to handle that case:

//echo -a $version $os $md5($mircexe,2) $file($mircexe).sig $iif(!$lock(dll),$dll(0),disabled) $script(0) $iif(!$lock(com),$com(0),disabled)

Last edited by Wims; 31/07/12 10:12 PM. Reason: added the disabled parameter to avoid confusion

Looking for a good help channel about mIRC? Check #mircscripting @ irc.swiftirc.net
Re: Clicking link does not open default browser [Re: argv0] #238465 31/07/12 11:55 PM
Joined: Jul 2012
Posts: 3
J
jazpermo Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
J
Joined: Jul 2012
Posts: 3
Originally Posted By: argv0
Type the following in mIRC and copy the results here:

//echo -a $version $os $md5($mircexe,2) $file($mircexe).sig $dll(0) $script(0) $com(0)

If you get a message about $dll() or $com() being locked, remove those identifiers from the line and try again (but please mention if that happened).



7.25 7 cfd7965dd048060f4dfbd49cf5a8a16b ok 0 1 0

Re: Clicking link does not open default browser [Re: jazpermo] #238467 01/08/12 01:42 AM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
argv0 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
Go to Chrome and make sure it's set as your default browser. If it is, set IE to your default browser, and then reset chrome to being the default again, it could be Windows got confused.

If you go to Start -> Run and type in a URL like http://mirc.com, does it load in IE or Chrome?


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
Re: Clicking link does not open default browser [Re: argv0] #238471 01/08/12 02:25 PM
Joined: Jul 2012
Posts: 3
J
jazpermo Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
J
Joined: Jul 2012
Posts: 3
It's working now. I made IE my default then went back to Chrome and made it my default. Now it's opening the links in Chrome.


Thanks for the help!