mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
irc server port range.... random port selected.... #235091 22/11/11 08:57 PM
Joined: Nov 2011
Posts: 4
D
DjDiabolik Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
D
Joined: Nov 2011
Posts: 4
Hi boys..i'm newest here but i'm user of mIRC from some time smile

I'm stay used the last 7.22......... i have some server added on my mIRC and some of this when i connect using port 6667 (default and i thinks the most common used port) some server from status windows invite our client to use different port and not the same 6667 (some using range from 6666 to 6669).

In my configuration... exist a method to randomize the selected port for connection ?? I have put some value like this:
"6666-6667-6668-6669" or this "6666,6667,6668,666" or this "6666-9" but none of them working and i'm ever connecting using port 6666.

I want to randomize this setting every time... it's possible ?

Last edited by DjDiabolik; 22/11/11 08:57 PM.
Re: irc server port range.... random port selected.... [Re: DjDiabolik] #235093 22/11/11 09:12 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
It should be something like 6666-6669. Take a look at the other networks in the server list to see examples. Large networks like Efnet or Undernet will have a port range.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Re: irc server port range.... random port selected.... [Re: Riamus2] #235144 25/11/11 01:46 AM
Joined: Nov 2011
Posts: 4
D
DjDiabolik Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
D
Joined: Nov 2011
Posts: 4
azzz.. exist a problems smile

I have deleted all default server to put some my preferred server.... i have to try you value.

Another example.. i have a server using those ports:
5000-6667-6668-6669-7000

How i can put a range.. i don't know smile

Re: irc server port range.... random port selected.... [Re: DjDiabolik] #235148 25/11/11 05:51 AM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
argv0 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
That's not a range. If it's using only those ports, you want:

5000,6667-6669,7000

Only the "6667-6669" is a "range", the others are just discrete port values. You can put a list of ports or port ranges all separated by commas.


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
Re: irc server port range.... random port selected.... [Re: argv0] #235198 29/11/11 03:44 PM
Joined: Nov 2011
Posts: 4
D
DjDiabolik Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
D
Joined: Nov 2011
Posts: 4
Originally Posted By: argv0
That's not a range. If it's using only those ports, you want:

5000,6667-6669,7000

Only the "6667-6669" is a "range", the others are just discrete port values. You can put a list of ports or port ranges all separated by commas.

oh yeah... i can try it smile