mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
#232891 29/06/11 05:27 AM
Joined: Jun 2008
Posts: 10
A
AshTR Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
A
Joined: Jun 2008
Posts: 10
I can't for the life of me figure out what is crashing mIRC 7.19 on Windows 7 Ultimate SP1 64-Bit for me exactly, and for the past month or two as well.

First I thought it was OpenSSL, I upgraded that, then I tried a problem called What Is Hang in order to see what exactly the problem was and I got this, which is of no help.

"Remarks:
* The program hangs in a single system call. You can look in the call stack and stack data to find out which API function cause this hang.

Strings found in the stack:

Modules found in the stack:

ThreadID: 7296

Execute Address:
00000000

Call Stack:

Stack Data:
00000000 00000000
00000004 00000000
00000008 00000000
0000000C 00000000
00000010 00000000
00000014 00000000
00000018 00000000
0000001C 00000000
00000020 00000000
00000024 00000000
00000028 00000000
0000002C 00000000
00000030 00000000
00000034 00000000
00000038 00000000
0000003C 00000000
00000040 00000000
00000044 00000000
00000048 00000000
0000004C 00000000
00000050 00000000
00000054 00000000
00000058 00000000
0000005C 00000000
00000060 00000000
00000064 00000000
00000068 00000000
0000006C 00000000
00000070 00000000
00000074 00000000
00000078 00000000
0000007C 00000000
00000080 00000000
00000084 00000000
00000088 00000000
0000008C 00000000
00000090 00000000
00000094 00000000
00000098 00000000
0000009C 00000000
000000A0 00000000
000000A4 00000000
000000A8 00000000
000000AC 00000000
000000B0 00000000
000000B4 00000000
000000B8 00000000
000000BC 00000000
000000C0 00000000
000000C4 00000000
000000C8 00000000
000000CC 00000000
000000D0 00000000
000000D4 00000000
000000D8 00000000
000000DC 00000000
000000E0 00000000
000000E4 00000000
000000E8 00000000
000000EC 00000000
000000F0 00000000
000000F4 00000000
000000F8 00000000
000000FC 00000000

Processor Registers:
EAX: 00000000
EBX: 00000000
ECX: 00000000
EDX: 00000000
ESI: 00000000
EDI: 00000000
EBP: 00000000
ESP: 00000000
EIP: 00000000

Memory Data:

All Threads:
7296 01077B55 mirc.exe+0x1f7b55
7760 77D141F3 ntdll.dll!RtlLoadString+0x430
7308 7647D864 ole32.dll!CoGetTreatAsClass+0x3135
7424 7647D864 ole32.dll!CoGetTreatAsClass+0x3135
5496 74E02831 SSDPAPI.dll!SsdpCleanup+0x36a
7412 0106F2D1 mirc.exe+0x1ef2d1
6396 709B32FB rasman.dll!RasAddNotification+0x384
5852 76A7C756 WININET.dll!InternetSetStatusCallback+0x504
8180 73C362EE mswsock.dll+0x62ee
6456 76FC12E5 msvcrt.dll!_endthreadex+0x29
5736 76FC12E5 msvcrt.dll!_endthreadex+0x29
7652 67E6DC9F MSHTML.dll!DllGetClassObject+0x3e61
1008 728727C1 WINMM.dll!timeGetTime+0xe1
2056 77D16679 ntdll.dll!RtlDosSearchPath_Ustr+0x69a
7892 77D16679 ntdll.dll!RtlDosSearchPath_Ustr+0x69a
3204 77D16679 ntdll.dll!RtlDosSearchPath_Ustr+0x69a
7640 77D16679 ntdll.dll!RtlDosSearchPath_Ustr+0x69a
8132 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart
7548 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart
4608 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart
6176 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart
6240 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart
4328 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart
7260 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart
6620 77CE01C4 ntdll.dll!RtlUserThreadStart"

I even made a crash dump and minidump that I haven't had the chance to go through.

These crashes are happening completely at random within 5 minutes of use to 2 hours of being connected to a server on mIRC. Has anyone else had these and figured out how to fix them?

Last edited by AshTR; 29/06/11 05:38 AM.
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
In mIRC copy/paste the following and report the results here:

//echo -a $file($mircexe).sig $md5($mircexe,2) $version $os $script(0) $dll(0)


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
Joined: Jun 2008
Posts: 10
A
AshTR Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
A
Joined: Jun 2008
Posts: 10
ok 7dce14f036cb1767f991704e9477151a 7.19 7 1 0

The one script I have is the basic remote.ini loaded and I've commented every "on *" event.

Joined: Jul 2006
Posts: 3,960
W
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
W
Joined: Jul 2006
Posts: 3,960
Did you manage to get it crashing without using ssl ? or without being connected at all ?


#mircscripting @ irc.swiftirc.net == the best mIRC help channel
Joined: Jun 2008
Posts: 10
A
AshTR Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
A
Joined: Jun 2008
Posts: 10
I actually haven't left it open long enough without being connected to see if it crashes as well, but I'll go ahead and try that now.

I've been getting crashes with and without SSL though.

Joined: Jun 2008
Posts: 10
A
AshTR Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
A
Joined: Jun 2008
Posts: 10
Very sorry for the double post, but I think I've narrowed it down to either Notify or Highlight for some reason. I had them both turned off and didn't get crashes for a while. Then I turned both back on and got a crash 5 minutes later.

Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
I'm not sure why either would cause a crash, but see if you have any unusual characters (anything besides A-Z,a-z,0-9 and standard punctuation) in either location. Perhaps something is causing a problem. If you do, try removing those specific ones and see if it still happens.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Joined: Jun 2008
Posts: 10
A
AshTR Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
A
Joined: Jun 2008
Posts: 10
Well, that's odd. I turned them back on and then off again and I still get crashes.

I did have a duplicate highlight of sorts in a way, since I was using $me for a highlight, plus my base username for changing nicks to get highlights if I used something out of the ordinary like a quick status nick.

But anyway, now I'm not sure why it was lasting fine for that point I had Highlight and Notify off. These crashes are utterly confusing me.


Link Copied to Clipboard