mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Multi-monitor issue #226665 11/10/10 03:26 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 122
S
STING Offline OP
Vogon poet
OP Offline
Vogon poet
S
Joined: Dec 2002
Posts: 122
Not sure if this is a mIRC bug or not.
I've recently bought a second monitor and mIRC has some issues when I use both. Not only does DCX work properly anymore, but when I open a clean mIRC on the secundary display and open the Options dialog, it opens it on the primary display. Same goes for all mIRC dialogs.

Something I can do to resolve this?


Last edited by STING; 11/10/10 03:28 PM.
Re: Multi-monitor issue [Re: STING] #226666 11/10/10 03:37 PM
Joined: Oct 2003
Posts: 214
S
Sephiroth_ Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
S
Joined: Oct 2003
Posts: 214
Is Dual Monitor Support turned on?

mIRC Options -> Display -> Options


one step closer to world domination
Re: Multi-monitor issue [Re: Sephiroth_] #226668 11/10/10 03:41 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 122
S
STING Offline OP
Vogon poet
OP Offline
Vogon poet
S
Joined: Dec 2002
Posts: 122
Originally Posted By: Sephiroth_
Is Dual Monitor Support turned on?

mIRC Options -> Display -> Options


mIRC 7 does not have that option anymore as far as I know.
But anyhow in mIRC 6.35 that option is indeed checked, but to no avail.

Re: Multi-monitor issue [Re: STING] #226673 11/10/10 03:53 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 4,792
Khaled Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Dec 2002
Posts: 4,792
Multi-monitor support is now enabled by default in mIRC 7.x. I have not been able to reproduce this issue here. I am using multiple monitors and when I run mIRC, the Options and other dialogs open on the correct monitor ie. where the main mIRC window is located. I am testing under Windows XP SP3. Do you see a similar issue with other applications?

Re: Multi-monitor issue [Re: Khaled] #226674 11/10/10 03:56 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 122
S
STING Offline OP
Vogon poet
OP Offline
Vogon poet
S
Joined: Dec 2002
Posts: 122
Very good point. I just tested and the problem also occurs in other applications, so it's a Windows or Video driver issue probably. Thanks, should have tested that first smile

Re: Multi-monitor issue [Re: STING] #226691 11/10/10 06:50 PM
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
R
RusselB Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
R
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
I had this problem a while back and a simple upgrade of my video drivers from the manufacturer resolved it.

Re: Multi-monitor issue [Re: RusselB] #226692 11/10/10 06:52 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 122
S
STING Offline OP
Vogon poet
OP Offline
Vogon poet
S
Joined: Dec 2002
Posts: 122
Originally Posted By: RusselB
I had this problem a while back and a simple upgrade of my video drivers from the manufacturer resolved it.


It was a setting in the ATI Control Panel. smile
I enabled the Desktop Manager, checked "Preserve Application Position and Size" and unchecked Dialog Repositioning.