mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Topic Options
#21010 - 26/04/03 06:58 PM Connection Problem
GreySkyMan Offline
Nutrimatic drinks dispenser

Registered: 26/04/03
Posts: 7
Before I get a million replies saying go Here or go Here - I've been there. Nothing is working. My problem is that I'm either getting Unable to connect "(Connection refused)" Or when I change the firewall support, I get Firewall: Unable to find firewall address. I've opened the ports on my router. Nothing. I can't connect to mIRC, MSN, etc. on the computer directly connected to my router, but can on any other computer in the house. Any suggestions?

Top
#21011 - 26/04/03 07:01 PM Re: Connection Problem
Poppy Offline
Hoopy frood

Registered: 09/12/02
Posts: 843
Loc: UK
You didn't go here though. grin
_________________________
Never compare yourself to others - they're more screwed up than you think.

Top
#21012 - 26/04/03 07:04 PM Re: Connection Problem
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood

Registered: 11/12/02
Posts: 1527
Loc: Florida,USA
ok u dont need to enable firewall support ...... just disable it entirely and set it to NONE u have to do this manually with the keyboard arrow keys ...... secondly since uve read all of those and tried all of those things ...... have u also checked that u dont have something like zonealarm blocking your outgoing access 0f the internet using mirc? ...... thats just another possibility
_________________________
D3m0nnet.com

Top
#21013 - 26/04/03 07:15 PM Re: Connection Problem
GreySkyMan Offline
Nutrimatic drinks dispenser

Registered: 26/04/03
Posts: 7
Actually Poppy - I did. Just didn't feel like posting it. smirk I've tried setting it to 'None', that never worked either. I don't think I have ZoneAlarm - at least not that I know of. When I tried opening the ports, I did 6660 - 6669 as the ext. ports, checked protocol tcp, protocol udp, and checked enable. And nothing, still can't connect.

Another thign I've noticed, is that on some websites I can see things such as bullets, and certain pictures.


Edited by GreySkyMan (26/04/03 07:22 PM)

Top
#21014 - 26/04/03 09:55 PM Re: Connection Problem
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood

Registered: 11/12/02
Posts: 1527
Loc: Florida,USA
u didnt accidentally set something in your router to block certain access to that specific machine did u? again just a thought but it might be worth while also check that out ...
also is there any way u can go around your router by directly connecting to the cable modem or dsl line coming in to test that its not a router setting and limit it to a pc setting?? that also might help alil
_________________________
D3m0nnet.com

Top
#21015 - 26/04/03 11:42 PM Re: Connection Problem
GreySkyMan Offline
Nutrimatic drinks dispenser

Registered: 26/04/03
Posts: 7
I don't think I set anything in my router to block things. How could I check? Oh and by the way, when I directly connected to the modem, I still had the same problem so it's something with my pc. My ISP perhaps? How can I fix it?

Top
#21016 - 27/04/03 12:33 AM Re: Connection Problem
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood

Registered: 11/12/02
Posts: 1527
Loc: Florida,USA
if all the other pcs in your house can connect then it wouldnt be an isp problem it would be your pc settup problem ... if you dont have any program like zonealarm then im actually confussed as to what could stop this ..... if bypassing your router didnt resolve this then there is no need to check that u accidentally blocked access. i wish there was something else i could suggest , but i cant think of anything else
_________________________
D3m0nnet.com

Top
#21017 - 27/04/03 01:11 AM Re: Connection Problem
GreySkyMan Offline
Nutrimatic drinks dispenser

Registered: 26/04/03
Posts: 7
Hmmmm, thanks for your help though. :tongue: Although I'm pretty sure it's a pc problem, because it's the only one having problems, and even when it was directly connected to the modem it didn't even work. Damn. mad

Top
#21018 - 27/04/03 02:48 AM Re: Connection Problem
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood

Registered: 11/12/02
Posts: 1527
Loc: Florida,USA
were u able to access the internet at all? i mean another possibility is hardware problems
_________________________
D3m0nnet.com

Top
#21019 - 27/04/03 03:34 AM Re: Connection Problem
GreySkyMan Offline
Nutrimatic drinks dispenser

Registered: 26/04/03
Posts: 7
Oh, no, I can go on the internet. I can go on AIM too. I can't direct connect on AIM however, can't connect to msn sites or msn messenger, can't go on certain programs like The All Seeing Eye, and can't connect to mIRC.

Top
#21020 - 27/04/03 03:55 AM Re: Connection Problem
_D3m0n_ Offline
Hoopy frood

Registered: 11/12/02
Posts: 1527
Loc: Florida,USA
does the browser on that pc work or is that what ur posting with now?
_________________________
D3m0nnet.com

Top
#21021 - 27/04/03 09:53 AM Re: Connection Problem
ParaBrat Offline
Planetary brain

Registered: 07/12/02
Posts: 3127
Loc: BratLand
have you tried connecting to both the ip and domain? like:
/server b0rk.uk.quakenet.org
/server 213.221.165.248

you can connect to some things, but not to others...long shot, but any chance there is some kind of "parental control" thingie on that one puter?

its the gateway puter you are having the prob on, correct?
_________________________
ParaBrat @#mIRCAide DALnet

Top
#21022 - 27/04/03 06:13 PM Re: Connection Problem
GreySkyMan Offline
Nutrimatic drinks dispenser

Registered: 26/04/03
Posts: 7
Tried connecting to both, the IP and the Doman, neither worked, and yes its the gateway computer, comp directly connected to router. Parental Controls in the router settings, or parental controls in just the computer?

Top
#21023 - 27/04/03 09:59 PM Re: Connection Problem
KsKing Offline
Mostly harmless

Registered: 27/04/03
Posts: 1
When I was using dial up connection MIRC worked fine but today I tried to connect using BroadBand line but I was unable to connect. What should I do ?

Top
#21024 - 28/04/03 01:14 PM Re: Connection Problem
ParaBrat Offline
Planetary brain

Registered: 07/12/02
Posts: 3127
Loc: BratLand
since it lets you connect to some things and not others, it sounds like those things are being blocked, firewall (including the one in xp)/router and some kind of parental control settings on your puter are all possibilities.

did you try manually putting your external ip into file/options/local info?
_________________________
ParaBrat @#mIRCAide DALnet

Top
#21025 - 28/04/03 09:24 PM Re: Connection Problem
GreySkyMan Offline
Nutrimatic drinks dispenser

Registered: 26/04/03
Posts: 7
What's in my local info is my "Name Adress". Which on my computer that mIRC works on changes to my name.

Top