mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
mirc directory #203132 07/08/08 02:27 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 87
I
ik000ike Offline OP
Babel fish
OP Offline
Babel fish
I
Joined: Dec 2004
Posts: 87
hi all
i got more than 1 script running on my pc ,
every script has his own directory and settings.
how ever , since i upgraded to 6.33 they all want to use the roaming directory for their mirc settings ,
this wasnt with 6.32.
how do i change it bck so that 6.33 uses the mirc.ini in its own file and not the one from the roaming directory?

Re: mirc directory [Re: ik000ike] #203135 07/08/08 05:16 AM
Joined: Jan 2004
Posts: 1,173
maroon Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Jan 2004
Posts: 1,173
put your mirc.ini in the folder where you plan to install 6.33, and it will use that folder instead of roaming.

Re: mirc directory [Re: maroon] #203138 07/08/08 06:32 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 87
I
ik000ike Offline OP
Babel fish
OP Offline
Babel fish
I
Joined: Dec 2004
Posts: 87
i tried that , doesn't work.
it worked on version 6.32 tho but not on 6.33

Re: mirc directory [Re: ik000ike] #203146 07/08/08 11:45 AM
Joined: Aug 2008
Posts: 2
J
Jatepola Offline
Bowl of petunias
Offline
Bowl of petunias
J
Joined: Aug 2008
Posts: 2
I have exactly the same problem, it's really annoying. Any ideas?

Re: mirc directory [Re: Jatepola] #203147 07/08/08 11:51 AM
Joined: Aug 2008
Posts: 2
J
Jatepola Offline
Bowl of petunias
Offline
Bowl of petunias
J
Joined: Aug 2008
Posts: 2
OK. I just copied EVERYTHING of the Roaming folder into my mIRC-backup directory and it's working now. Good luck

Re: mirc directory [Re: Jatepola] #203150 07/08/08 02:08 PM
Joined: Dec 2004
Posts: 87
I
ik000ike Offline OP
Babel fish
OP Offline
Babel fish
I
Joined: Dec 2004
Posts: 87
i tried all of that and every time i do a test

//echo -a test: $mircdir
i get the mirc file in roaming as the directory

just did a test:
copied the scriptfile to my documents and started the script from there and that worksbut that is not the way it should be.
mirc is a program therefor i want it in c : programfiles

Last edited by ik000ike; 07/08/08 06:46 PM.
Re: mirc directory [Re: ik000ike] #203194 08/08/08 05:10 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 1,063
D
Doqnach Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Jan 2003
Posts: 1,063
then go complain to microsoft for changing how their OS works.

it's not the choice of mIRC but something microsoft has forced unto developers.

the thing is that 'normal users' do not have permissions in Program Files anymore (since vista). that's why the info is stored in the roaming profile.

if you want to use it the old way just put the mirc.ini file together with the exe file in a folder which is NOT in Program Files

or collect a few billion signatures to force microsoft to change their next OS :-P


If it ain't broken, don't fix it!