mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
#195223 20/02/08 06:05 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 15
S
syr Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Oct 2006
Posts: 15
hello here is the new bug its a nick spoofing or something like that
to see how this bug work check this
http://rapidshare.de/files/38624537/bug.txt.html
regards

syr #195228 20/02/08 11:51 AM
Joined: Mar 2006
Posts: 395
T
Pan-dimensional mouse
Offline
Pan-dimensional mouse
T
Joined: Mar 2006
Posts: 395
Why not just paste it?

You need to explain more...
How did you produce it?
What was the expected result?

Code:
<intro> ÇáÓáÇã Úáíßã


< >


[02:16] * Titanic has quit IRC (Excess Flood)
syr #195231 20/02/08 01:19 PM
Joined: Mar 2006
Posts: 395
T
Pan-dimensional mouse
Offline
Pan-dimensional mouse
T
Joined: Mar 2006
Posts: 395
Im guessing you are referring to when you echo it, it does not show... Probably because of UTF-8. It has some strange things, such as a displayable backspace charachter.


[02:16] * Titanic has quit IRC (Excess Flood)
The_JD #195247 20/02/08 04:19 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 15
S
syr Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Oct 2006
Posts: 15
i don't know what is the problem thats why i submit the bug here just to let khaled check it

syr #195249 20/02/08 04:25 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
First off, it's not a bug... at least, not a bug in mIRC. If you have a scripting question, it should be in the script forum. Second, your output seems to be caused by UTF. If you use any characters that aren't UTF capable, it can mess up your output of UTF characters. That's what $utfencode is for. If you actually show your script, people can help you to fix the problem in the script.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
The_JD #195250 20/02/08 04:27 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 15
S
syr Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Oct 2006
Posts: 15
you don't have to echo it just execute the text on the client as a normal message it will give you the nick <intro> hello in Arabic language
while you are not using this nick

Riamus2 #195252 20/02/08 04:41 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 15
S
syr Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Oct 2006
Posts: 15
thank you for your replay as i said before "I'm not a coder" to know what is the problem i just submit it here to be fixed ASAP
thanks for your understanding

syr #195259 20/02/08 06:10 PM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
I don't think you quite understand how this works...

For something to be fixed, there has to be proof that there is something wrong with mIRC and not just the way you're using it. If it turns out that you've just configured or used mIRC incorrectly, Khaled can't do much for you. Also, there are situations where mIRC simply does not support a specific feature, not because it's *broken*, but because it hasn't yet been implemented.

Secondly, this isn't a place where you demand Khaled to fix things for you "ASAP". Khaled isn't your butler, and he's not only responsible to you. He has a whole community of people to fix bugs for. Please try to be more polite when posting a bug report or feature request and realize that you're not the only person here. Also realize that the responses/questions of others, especially when they ask you to clarify the bug, deserve an answer, because they help Khaled find the cause. This is a public forum, if you wanted Khaled's attention privately, you would have emailed him.

Finally, this is likely not even a bug. Instead of maintaining the stance that it's broken, listen to the posts of others to realize why it's not. UTF-8 encoding requires a specific format to be used properly, and can easily be broken if you break the format. Are you running any scripts? These scripts could break this format. Have you properly set your font settings to speak in the arabic fontset you wish? Are you using a font that supports your characters? The only way to know if this is a real bug or not is for you to answer all of these questions. You may not be a scripter, and may not know *how* to answer some of these questions; in that case, please ask how.. these answers are pretty necessary to save Khaled's time.


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
syr #195262 20/02/08 06:23 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Originally Posted By: syr
you don't have to echo it just execute the text on the client as a normal message it will give you the nick <intro> hello in Arabic language
while you are not using this nick


No, it doesn't. It just puts that output after your own nick (assuming you are displaying your own nick in mIRC's options).


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
syr #195263 20/02/08 06:37 PM
Joined: Mar 2006
Posts: 395
T
Pan-dimensional mouse
Offline
Pan-dimensional mouse
T
Joined: Mar 2006
Posts: 395
Its a UTF-8 thing
I just tested it in another UTF-8 client (NON IRC CLIENT).

Does the same thing... mIRC is working fine smile

BTW, It's "0x0F 0x02 0x9D" that does it. I don't know why the extra chars are there.

Last edited by The_JD; 20/02/08 07:08 PM.

[02:16] * Titanic has quit IRC (Excess Flood)
syr #195264 20/02/08 07:01 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
S
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
S
Joined: Dec 2002
Posts: 2,962
You should probably post a screenshot of what you're seeing and highlight exactly what you think is a bug.

Right now I can't see anything happening with the text you gave that looks like a bug.


Spelling mistakes, grammatical errors, and stupid comments are intentional.
Joined: Mar 2006
Posts: 395
T
Pan-dimensional mouse
Offline
Pan-dimensional mouse
T
Joined: Mar 2006
Posts: 395
If you have UTF-8 on, Everytime you paste 0x0F 0x02 0x9D it will move back by about 2pixels.

Try pasting it in an empty channel


[02:16] * Titanic has quit IRC (Excess Flood)
The_JD #195267 20/02/08 08:09 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 15
S
syr Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Oct 2006
Posts: 15

Last edited by syr; 20/02/08 08:32 PM.
syr #195268 20/02/08 08:48 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,138
C
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
C
Joined: Dec 2002
Posts: 3,138
I can confirm this on Vista Ultimate, but not XP Home:


Collective #195269 20/02/08 09:08 PM
Joined: Oct 2006
Posts: 15
S
syr Offline OP
Pikka bird
OP Offline
Pikka bird
S
Joined: Oct 2006
Posts: 15
I'm using XP professional and it works well

syr #195275 20/02/08 11:09 PM
Joined: Mar 2006
Posts: 395
T
Pan-dimensional mouse
Offline
Pan-dimensional mouse
T
Joined: Mar 2006
Posts: 395
Reconsidered. Not a good idea to post code that could be abused.

Last edited by The_JD; 20/02/08 11:23 PM.

[02:16] * Titanic has quit IRC (Excess Flood)
The_JD #195276 20/02/08 11:20 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 3,138
C
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
C
Joined: Dec 2002
Posts: 3,138
Enabling UTF-8 support isn't required for this bug to occur - the byte sequence above isn't UTF-8. It's also quite obviously a bug.

Collective #195278 20/02/08 11:27 PM
Joined: Mar 2006
Posts: 395
T
Pan-dimensional mouse
Offline
Pan-dimensional mouse
T
Joined: Mar 2006
Posts: 395
Ok, So it's not a UTF-8 bug, My bad.
I wonder why it works in other places as well.
It does appear to only work if you have certain language packs as well.


[02:16] * Titanic has quit IRC (Excess Flood)
syr #197813 14/04/08 08:21 AM
Joined: Dec 2002
Posts: 5,465
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Dec 2002
Posts: 5,465
Thanks this should be fixed in the next version.


Link Copied to Clipboard