mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
DCC Problems - Tried everything! #193518 20/01/08 02:13 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 5
E
EliteMojo Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
E
Joined: Jan 2008
Posts: 5
Hi, my DCC chats work between me and other users, but I can't get them to work between me and my bot.

I send a dcc chat request to my bot, my bot accepts it and the DCC on my screen disapears with no message or trace, leaving a dcc chat open on my bot's screen saying "Acknowledging Chat Request"

I have tried fiddling with the local info in mirc options, and I have also forwarded the ports in my router, and edited the DCC ports in mirc options to correspond with the forwarded router ports.

Can anyone help me with any suggestions on what to do? frown

Thanks

Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #193521 20/01/08 03:34 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 994
C
CtrlAltDel Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
C
Joined: Jun 2003
Posts: 994
if it's an mIRC bot located on your computer (or another computer on your internet connection) try /localinfo -h on your computer before dcc chat with the bot .. don't forget to change it back (/localinfo -u) to chat with anyone else.

if it's an eggdrop bot, try /ctcp botnick chat


I refuse to engage in a battle of wits with an unarmed person. wink
Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #193522 20/01/08 03:59 PM
Joined: Dec 2002
Posts: 2,016
R
RoCk Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
R
Joined: Dec 2002
Posts: 2,016

Also, if they're both running on the same machine, you should set different port ranges for your personal client and your bot. 20 ports each would be plenty, 1031-1050 for you and 1051-1070 for your bot should work fine.

Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: RoCk] #193524 20/01/08 04:53 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 5
E
EliteMojo Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
E
Joined: Jan 2008
Posts: 5
The /localinfo -h didnt work :'(

and I have set the port ranges different for them already smirk

Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #193534 20/01/08 07:54 PM
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
A
argv0 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
A
Joined: Oct 2003
Posts: 3,918
you definitely want /localinfo -u not -h


- argv[0] on EFnet #mIRC
- "Life is a pointer to an integer without a cast"
Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #193542 21/01/08 12:07 AM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
Some routers seem to prevent using DCC to and from yourself. Whether or not this is a setting in those routers or permanent, I don't know as I've never owned one that prevented it. That may be a good place to start, though.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: Riamus2] #193543 21/01/08 01:59 AM
Joined: Jan 2008
Posts: 5
E
EliteMojo Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
E
Joined: Jan 2008
Posts: 5
hmmm, i'm really completely confused about all this, ive never had a problem with any of this stuff before, and when i have, i can usually solve it with information posted on here. Ive tried forwarding the ports 1024 to 1324 on my router and setting those ports on my mirc(s) lol and both havn't worked the only thing i can actually think of is the router preventing a connection with myself too Raimus2. What can i do to sort this problem out, phone my ISP?

Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #193555 21/01/08 11:23 AM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
You could try, but they may be unable to help you. You can also look around and see if you can get any more help on the issue. Other than that, you could always try a different router. It may be a good idea to ask here for good routers that don't give you problems with sending to yourself (and, for that matter, ones that also don't give you problems with RESUME because of the NAT settings in the router).

You might want to post your router here as someone here may have the same router and could verify if the router is the problem.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: Riamus2] #193562 21/01/08 02:32 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 5
E
EliteMojo Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
E
Joined: Jan 2008
Posts: 5
My router is a netgear DG834GT, i have used netgears most my life and they never seem to have been the problem before :S

Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #193726 24/01/08 05:03 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 5
E
EliteMojo Offline OP
Nutrimatic drinks dispenser
OP Offline
Nutrimatic drinks dispenser
E
Joined: Jan 2008
Posts: 5
Ports 1024-1124 have been forwarded on the router

Windows firewall disabled

Running windows vista

Both mirc's are 3.31

Router model: netgear DG834GT

Any more suggestions?

Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #193827 26/01/08 03:03 PM
Joined: Jun 2003
Posts: 994
C
CtrlAltDel Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
C
Joined: Jun 2003
Posts: 994
Have you setup a static ip for your computer?


I refuse to engage in a battle of wits with an unarmed person. wink
Re: DCC Problems - Tried everything! [Re: EliteMojo] #194203 31/01/08 01:35 AM
Joined: Jan 2007
Posts: 31
P
piker Offline
Ameglian cow
Offline
Ameglian cow
P
Joined: Jan 2007
Posts: 31
enable DMZ on your router to your LOCAL address (the addy of the machine you want mirc sending/rec'ing dcc from)