mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
changing internet providers #181016 16/07/07 04:31 PM
Joined: Jul 2007
Posts: 3
S
Sheppie Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
S
Joined: Jul 2007
Posts: 3
Can anyone tell me what steps I need to take when changing internet providers if any. I am able to receive just fine and seem to get voiced no problem but it doesnt seem that I am accepting sends. I do have new email addy and I know I need to update that somewhere.

Re: changing internet providers [Re: Sheppie] #181057 17/07/07 03:33 AM
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
R
RusselB Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
R
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
as far as mIRC is concerned, your ISP (internet service provider), is irrelevant. mIRC does not know what ISP you're connecting with, and there is no place in mIRC (unless you have a script that asks for the information) where that information is asked for or stored in any format.

Re: changing internet providers [Re: RusselB] #181066 17/07/07 12:02 PM
Joined: Jul 2007
Posts: 3
S
Sheppie Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
S
Joined: Jul 2007
Posts: 3
all right thank you...i am starting to think the prob was with the other person.....

Re: changing internet providers [Re: Sheppie] #181690 29/07/07 01:27 AM
Joined: Jul 2007
Posts: 3
S
Sheppie Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
S
Joined: Jul 2007
Posts: 3
New problem can connect to the realm and I get recognized. Then it says local host unknown. I was told that i needed a static ip which I upgraded my internet service and got but still no luck in the realm. Can get no ad to run or no voice. Any suggestions???

Re: changing internet providers [Re: Sheppie] #181737 30/07/07 04:51 AM
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
R
RusselB Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
R
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
Getting voiced in any channel on any network, is up to the ops (and possibly half-ops) of that channel. You'll have to find a way to contact them. If the channel isn't moderated, then ask in the channel. If it is, then check that you're doing everything correctly that they require, and, worst case scenario, try pming one of them.

Re: changing internet providers [Re: Sheppie] #181887 01/08/07 05:46 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
A static IP isn't really required. More than likely, it's the problem with the ops not setting you up properly to handle your dynamic IP.

As for local host unknown, try changing your local host settings in mIRC. Alt-O > Connect > Local Info. You can probably leave the boxes blank and let mIRC fill them when you connect, but try changing the other options and see if that helps.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net