mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Connection error #173379 24/03/07 07:29 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 3
G
grs Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
G
Joined: Mar 2007
Posts: 3
I keep getting an error message saying:-

Unable to resolve server.

Whats causing this?

Last edited by grs; 24/03/07 07:30 PM.
Re: Connection error [Re: grs] #173390 24/03/07 08:22 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
That usually means that you don't have an internet connection or that mIRC is blocked from connecting (such as from a firewall or router).


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Re: Connection error [Re: Riamus2] #173393 24/03/07 08:44 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 3
G
grs Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
G
Joined: Mar 2007
Posts: 3
The defualt port in mirc is 6667 so I should set the router to allow that port right?

-Edit-

I have been in touch with Linksys and they seem to think that my router is faulty. It doesn't seem to be opening ports although it says they are in the router settings.

Last edited by grs; 24/03/07 10:29 PM.
Re: Connection error [Re: grs] #173487 25/03/07 06:08 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hopefully, they are willing to replace it.

Anyhow, you don't need to forward connection ports (such as 6667).


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Re: Connection error [Re: Riamus2] #173626 26/03/07 11:23 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 3
G
grs Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
G
Joined: Mar 2007
Posts: 3
I've just tryied mIRC on a dial-up connection with no router and I get the same error message so maybe the problem is not with the router. I'll try and get a new new one from Linksys all the same wink Any other ideas what could be causing the problem, maybe with Windows settings?

Re: Connection error [Re: grs] #173627 26/03/07 11:37 PM
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
R
RusselB Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
R
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
The main cause of this with a dial-up connection, from my own experience, is simply due to the lag involved with dial-up.
Lag is the biggest reason I don't use dial-up much, and the only reason I have dial-up access is because it comes as part of the package I got from my ISP.

Re: Connection error [Re: grs] #173637 27/03/07 12:57 AM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Try connecting to the server's IP instead of the DNS and see if that helps. That should help if it's a lag issue with dialup.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net