mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Page 1 of 2 1 2
#164066 07/11/06 11:03 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
If this is in the wrong section then I apologize.

I'm having some kind of crisis wif my $identifiers in one of my scripts.



And yet:

//echo -aet $_qt(Hello!)
//echo -aet $is_service(ChanServ)

Quote:

* No such identifier: $_qt
* No such identifier: $is_service


I've actually reloaded the script three times and restarted mIRC, and yet it's still not working. frown

Any help would be greatly appreciated.


What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164067 07/11/06 11:11 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Well, the aliases appear to be fine. Have you looked to make sure you don't have any {} mismatches? That would be the only thing I can think of.

The strange thing is that if I don't have those aliases entered and I try those echo commands you gave, I don't get the no such identifier errors. Instead, I get insufficient params for echo. (v6.2)

EDIT: You could also make your IF statement just see if $qt is valid rather than checking the version, if you wanted. if ($qt(a)) ... if it's valid, then you know $qt is available to use. Otheriwse, it would be $null and you'd know $qt wasn't available. Not really a big deal, but it does save a few characters. smile

Last edited by Riamus2; 07/11/06 11:15 PM.

Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
#164068 07/11/06 11:12 PM
Joined: Jan 2003
Posts: 2,523
Q
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Q
Joined: Jan 2003
Posts: 2,523
I don't see anything wrong, so look for the usual suspect: a bracket mismatch. Hit the {} key to see if there is one.

Btw, your $_qt/$_noqt aren't correct wink
Check
//echo -a $qt("abc")
and
//echo -a $noqt(a"b""c"d)
to see why


/.timerQ 1 0 echo /.timerQ 1 0 $timer(Q).com
#164069 07/11/06 11:15 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
No bracket mismatch found.

Also, the $_noqt() isn't ment to be the same as $noqt(). However I'mma fix that $_qt() one. :P

Last edited by Jigsy; 07/11/06 11:16 PM.

What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164070 07/11/06 11:17 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Have you tried putting those aliases into a blank script to see if they work there?

Also, I edited my previous post in case you missed seeing that since it was edited when you were replying.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
#164071 07/11/06 11:20 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 759
M
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
M
Joined: Apr 2004
Posts: 759
Checking if ($qt(a)) is not a very failsave method with custum identifiers called qt.

Admittingly it's a very small odd that someone has a qt alias loaded.


$maybe
#164072 07/11/06 11:21 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
They'll work in any other remote scripts apart from this one. frown


What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164073 07/11/06 11:22 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Ah... good point. Well, then... if ($qt(a) == "a")

Granted that's not really much smaller and it's not really that helpful, either. That's what I get for not thinking it through all the way.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
#164074 07/11/06 11:23 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
It would have to be a bracket issue, even if that button doesn't show you any. I don't know what else it could be. You could always put those aliases at the top of that script file.

EDIT: Does |_noqt work?

Last edited by Riamus2; 07/11/06 11:25 PM.

Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
#164075 07/11/06 11:24 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Weirdly enough the same problem still applies even if I do that. O_o


What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164076 07/11/06 11:26 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Does the rest of that script work?

What happens if you copy/paste that entire script into a new script file (*and unload the original*)? Perhaps the file is corrupted in Windows.

Last edited by Riamus2; 07/11/06 11:28 PM.

Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
#164077 07/11/06 11:30 PM
Joined: Apr 2004
Posts: 759
M
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
M
Joined: Apr 2004
Posts: 759
On that note ($qt() == "") would work just as well smile Still preffer version checking though.
Just a late night boring totally unimportant reply :P


$maybe
#164078 07/11/06 11:30 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Still won't work. smirk


What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164079 07/11/06 11:34 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Lol. You aren't having much luck tonight. It doesn't make sense if it doesn't work at the top of the script, but works on a new script, and doesn't work if the whole thing is on a new script.

(did you remember to unload the original?)

At that point, I might suggest sending the full script file to someone else to test and see if it is the script or something with your mIRC. As I mentioned, I don't get an unknown identifier error if it's not loaded.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
#164080 07/11/06 11:40 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Anyone willing to look at the code?


What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164081 07/11/06 11:43 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
Joined: Oct 2004
Posts: 8,330
I'm not at home right now, so I can't. If you have no replies within about 2 hours, I'll be home and you can visit me in the #Invision channel (see my signature) and I'll look at it for you. I'm betting someone will be able to help before then, but I wanted to throw it out just in case.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
#164082 07/11/06 11:47 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
No worries, I'll try bug someone off IRC in the mean time. :P


What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164083 08/11/06 12:29 AM
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
R
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
R
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
I'm always willing to look at code. If it's small enough to post here, then please do so, otherwise contact me and we'll arrange a way for you to get the code to me. Please note that I'm unsure as to how much code can be placed in a single post, but I seem to remember having difficulties with very long codes previously (eg: 500 lines or more)

#164084 08/11/06 12:37 AM
Joined: Nov 2004
Posts: 842
Jigsy Offline OP
Hoopy frood
OP Offline
Hoopy frood
Joined: Nov 2004
Posts: 842
I'll e-mail it you.


What do you do at the end of the world? Are you busy? Will you save us?
#164085 08/11/06 01:08 AM
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
R
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
R
Joined: Aug 2004
Posts: 7,252
Thanks..I've reviewed the code and while I know why you're getting this problem, I'm unable to find a solution.

For some reason (and I haven't a clue as to why) your aliases aren't being recognized. You can test/check this yourself by using //echo -a $isalias(<alias name>)

If the alias exists (doesn't work with local aliases, since they can only be called from within the script), then it returns $true..otherwise $false

When I checked the aliases listed in your code, they returned $false, inspite of the fact that I can see the alias definition.

Sorry I can't be of more help.

Page 1 of 2 1 2

Link Copied to Clipboard