mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
Connection constantly drops #157870 29/08/06 03:59 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 4
M
MaullarMaullar Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
M
Joined: Jul 2006
Posts: 4
I use mIRC (Sysreset) on Windows XP, through a D-Link DI-604 rev. E router. I also run a Supybot on two of the three IRC servers I patronize. Until today, both have stayed quite steadily connected.

Around 6 this morning, I started getting disconnected (with an error 10053; note that I have anti-timeout on) regularly; the servers affected have varied along with the interval, but right now I'm getting disconnected from Aniverse and Animerealm about every two to five minutes. Each time I'm able to reconnect more or less immediately, and there are no signs of other connectivity problems. Usually the Supybot gets disconnected along with my IRC, but not always.

At first I thought that the disconnects might be due to the ports I opened on my router at midnight. However, when I changed the settings back, the problem persisted; lowering the MTU, rebooting the router and upgrading its firmware also failed to have an effect, as did disabling Windows Firewall. D-Link's knowledge base and technical support site do not offer any specific solutions to this problem.

I'd greatly appreciate any insight into resolving this issue.

Re: Connection constantly drops #157871 29/08/06 07:54 PM
Joined: Mar 2004
Posts: 210
F
FNar Offline
Fjord artisan
Offline
Fjord artisan
F
Joined: Mar 2004
Posts: 210
Did you read this thread? (Warning: it's long and far from a definitive answer to your problem.)

Re: Connection constantly drops #157872 30/08/06 08:10 AM
Joined: Jul 2006
Posts: 4
M
MaullarMaullar Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
M
Joined: Jul 2006
Posts: 4
Yes, I read it a while ago when I was experiencing a different problem relating to 10053s. (That event prompted me to have anti-timeout on.)

Re: Connection constantly drops #157873 11/09/06 05:14 AM
Joined: Jul 2006
Posts: 4
M
MaullarMaullar Offline OP
Self-satisified door
OP Offline
Self-satisified door
M
Joined: Jul 2006
Posts: 4
I'm experiencing the problem again, and removing my router didn't help. (Neither did rebooting.)

Last edited by MaullarMaullar; 11/09/06 05:24 AM.