mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
click on nick #149226 15/05/06 09:33 AM
Joined: Feb 2006
Posts: 307
N
nataliad Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
N
Joined: Feb 2006
Posts: 307
hello

by default:

single clicking on a nick in the channel window (not in nicklist) mirc highlights (selects) the nick in the nicklist

how can I make mirc to write the nickname in the text-input bar whenever I single click on a nickname in the channel window?

thanks

PS: please note, double clicking on a nick in the channel window, opens new query for it, which I want to preserve it ofcourse

Re: click on nick #149227 15/05/06 11:25 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
D
DaveC Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
As far as i know, you would have to completely replace the internal hotlink events for single click and double click i guess, and build in a nick matching system in the hotlink.
Im sure its already been done by someone but its a lot of work i would say.

here is a somewhat simple workaround.
and should work 95% of the time.

Code:
on *:connect:{ start.catch.nickselect.timer }
alias start.catch.nickselect.timer timer.catch.nickselect.for. $+ $cid -m 0 250 catch.nickselect.timer.alias
alias -l catch.nickselect.timer.alias {
  if ($chan($active)) {
    if ($snick($active,0) == 1) { 
      if ($($+(%,last.snick.for.,$cid,.,$active),2) != $snick($active,1)) {
        ;
        editbox -ap $snick($active,1)                    | ; replace editbox with selected nick and a space
        ;
        ;editbox -ap $editbox($active) $snick($active,1) | ; adds select nick and a space to end of editbox text
        ;
        ;editbox -ap $snick($active,1) $editbox($active) | ; adds select nick and a space to front of editbox text
        ;
      }
      set $+(%,last.snick.for.,$cid,.,$active) $snick($active,1)
    }
    else {
      set $+(%,last.snick.for.,$cid,.,$active) multiple,nicks
    }
  }
}


* you choose which of the 3 add nick styles you like

* if anyone knows how to get an event triggering when u click on the nick, shout out! becuase using a timer like i have is a resource hog.

Re: click on nick #149228 15/05/06 08:48 PM
Joined: Feb 2006
Posts: 307
N
nataliad Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
N
Joined: Feb 2006
Posts: 307
thank you very much

may I ask, the only thing I have to do is to paste the above code in my remote?

what does the '* you choose which of the 3 add nick styles you like' mean?

thanks

Re: click on nick #149229 16/05/06 07:25 AM
Joined: Apr 2006
Posts: 11
C
chrischris Offline
Pikka bird
Offline
Pikka bird
C
Joined: Apr 2006
Posts: 11
He meant that you can choose in what way the nick should be added - just have a look at this code, and you'll see.

Re: click on nick #149230 16/05/06 05:58 PM
Joined: Feb 2006
Posts: 307
N
nataliad Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
N
Joined: Feb 2006
Posts: 307
so the above code is 3 scripts in one?

can anyone distinguish them please? and remove any unecessary things (the ; stuff) and add any necesary explanations at the end

thank you!

Re: click on nick #149231 17/05/06 01:01 AM
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
D
DaveC Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
see these 3 lines in the script

editbox -ap $snick($active,1) | ; replace editbox with selected nick and a space
;editbox -ap $editbox($active) $snick($active,1) | ; adds select nick and a space to end of editbox text
;editbox -ap $snick($active,1) $editbox($active) | ; adds select nick and a space to front of editbox text

the bottom two have been ; remarkde out, so dont run, thus only the first one is selected.
If you dont like the first one, put a ; at the start, and remove it from one of the other 2

Re: click on nick #149232 17/05/06 01:28 PM
Joined: Feb 2006
Posts: 307
N
nataliad Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
N
Joined: Feb 2006
Posts: 307
thanks

it seems to work ok!

but it says everytime I connect
* Timer .catch.nickselect.for.3 activated

it seems like a sys resource hog

Re: click on nick #149233 17/05/06 04:36 PM
Joined: Feb 2006
Posts: 307
N
nataliad Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
N
Joined: Feb 2006
Posts: 307
unfortunatelly I found a problem

it works even if I click on the nick list so searching among the nick list using the keyboard results in having too many nicknames in my editbox, can it be disabled for the nick list and make it work only for the nicks in the room?

moreover, can we make it remove the nickname from the editbox if I click on a non-nickname space in a room ?

thanks

Re: click on nick #149234 17/05/06 11:55 PM
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
D
DaveC Offline
Hoopy frood
Offline
Hoopy frood
D
Joined: Sep 2003
Posts: 4,230
Quote:
but it says everytime I connect
* Timer .catch.nickselect.for.3 activated

alias start.catch.nickselect.timer timer.catch.nickselect.for. $+ $cid -m 0 250 catch.nickselect.timer.alias
replace with
alias start.catch.nickselect.timer .timer.catch.nickselect.for. $+ $cid -m 0 250 catch.nickselect.timer.alias

Quote:
it seems like a sys resource hog

It is.

Quote:
it works even if I click on the nick list so searching among the nick list using the keyboard results in having too many nicknames in my editbox, can it be disabled for the nick list and make it work only for the nicks in the room?

no. It uses the fact that the nick list changes to trigger the change in the editbox.

Quote:
moreover, can we make it remove the nickname from the editbox if I click on a non-nickname space in a room ?

no. It doesnt know what you click on in the room, it simply sees a change in the nicklist and responds to that.

Re: click on nick #149235 18/05/06 03:21 PM
Joined: Feb 2006
Posts: 307
N
nataliad Offline OP
Fjord artisan
OP Offline
Fjord artisan
N
Joined: Feb 2006
Posts: 307
maybe make it delete the nickname in the editbox when double clicking on the nick ?