mIRC Home    About    Download    Register    News    Help

Print Thread
status bar options #118773
28/04/05 08:19 PM
28/04/05 08:19 PM
Joined: Apr 2005
Posts: 38
J
juble Offline OP
Ameglian cow
juble  Offline OP
Ameglian cow
J

Joined: Apr 2005
Posts: 38
hi again fellows
i have make a liitle statusbar in the bottom of my mirc and
from here and there without knowing anything about sscripts i make something like this :
it has :
Nickname: balabalabla .............and the other side on the corner the name of the script.
Now this things i made it with hOS.dll and when i open the mirc my name is ok but if i want it to change when i am on line (/nick blabalba2 ) its NOT change it in statusbar -
This is what i have in the remotes (i am sure its not ok but its works)
Is there anyone who can make how to change the nick in statusbar when i change it manualy ?
..and if anyone knows how i put also in statusbar the name of the server that i connect ?
i need this:
nickname .......................server ...............................script name
_________
this is i have now in my remotes:
Code:
 on *:start: {
  //dll hOS.dll AddStatusBar | //dll hOS.dll SBSetData 2 +n 1 GTR Script 
  //dll hOS.dll AddStatusBar | //dll hOS.dll SBSetData 1 +n 1 $chr(160) Nickname: $me
}
 

Re: status bar options #118774
28/04/05 08:57 PM
28/04/05 08:57 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
MA, USA
Riamus2 Offline
Hoopy frood
Riamus2  Offline
Hoopy frood

Joined: Oct 2004
Posts: 8,327
MA, USA
I've not use hOS.dll, but by the looks of it, you can do it like this:

Code:
on *:nick: {
  if ($nick == $me) {
    //dll hOS.dll AddStatusBar | //dll hOS.dll SBSetData 1 +n 1 $chr(160) Nickname: $me
  }
}


Note that this is not a mult-server thing... if your nick isn't the same on each server, you'll have to do more scripting to make it change when you change from server to server.


Invision Support
#Invision on irc.irchighway.net
Re: status bar options #118775
29/04/05 08:27 AM
29/04/05 08:27 AM
Joined: Apr 2005
Posts: 38
J
juble Offline OP
Ameglian cow
juble  Offline OP
Ameglian cow
J

Joined: Apr 2005
Posts: 38
yeap
this is work only if i am on line
i needed to work also and off line (to change the nick i mean)

Re: status bar options #118776
29/04/05 10:14 AM
29/04/05 10:14 AM
Joined: Mar 2004
Posts: 135
California, USA
D
Darkmnm Offline
Vogon poet
Darkmnm  Offline
Vogon poet
D

Joined: Mar 2004
Posts: 135
California, USA
I've also not used hOS.dll for my statusbar but I put my statusbar on timers for the four different areas of information so each one updates itself.

Code:
//dll hOS.dll AddStatusBar | //dll hOS.dll SBSetData 1 +n 1 $chr(160) Nickname: $me | .timer662 -o 0 1 $mircnick


Code:
alias mircnick { 
  if ($dialog([color:blue]statusbar[/color]) == $null) { .timer662 off }
  else { did -o [color:blue]statusbar[/color] 1 2 + 2 Nick: $me }
}


Change the blue information to the name of your statusbar dialog. I'm not sure this would work for you because I did my statusbar alot differently then you did yours but you atleast have a general idea as to what can be done so to make your statusbar update itself. For each peice of info in your statusbar you can use a timer.

NOT TESTED AND PROBABLY WON'T WORK FOR YOUR STATUSBAR.